
Appel-havermoutkoeken
Ingrediënten Voor 8 à 10 koekjes
Ingrediënten
Voor 8 à 10 koekjes
50 g zachte boter
75 g donkere basterdsuiker
1 ei
1 granny smith, gewassen en geraspt
75 g bloem
1/4 tl baking soda (zuiveringszout)
135 g havermout
1 granny smith in dunne plakjes
1 el rietsuiker
Optioneel: gehakte pistachenoten of walnoten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiding
Mix de boter en suiker tot ze goed crèmig zijn. Mix het ei erdoorheen.
Meng vervolgens met een spatel de geraspte appel, bloem, baking soda en havermout erdoorheen. Haal er met een lepel schepjes deeg uit en draai er met natte handen balletjes van. Plet die tussen je handen.
Leg de balletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Op de bovenkant van ieder koekje leg je een schijfje appel en optioneel gehakte pistachenootjes of walnoten. Bestrooi die met een beetje rietsuiker. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin kleuren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier