Acras van kabeljauw

2459253

Voor 4: 450 g stokvis 360 g bloem 1/2 zakje gist zout 2 el olijfolie 3 teentjes knoflook 1 rood pepertje 1 bosje peterselie 1 citroen

Acras van kabeljauw

Voor 4:
450 g stokvis
360 g bloem
1/2 zakje gist
zout
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook
1 rood pepertje
1 bosje peterselie
1 citroen

Ontzout de stokvis de dag voor gebruik in ruim water dat u geregeld vervangt. Meng de dag zelf bloem en gist in een kom. Voeg twee snuifjes zout en de olijfolie toe. Meng, voeg water in een straaltje toe en blijf mengen tot een glad en traag vloeibaar beslag. Laat 1 u. rusten. Doe de stokvis in een pan, bedek met koud water en breng aan de kook. Zet het vuur laag, laat 15 min. koken.

Verwijder de vis, laat uitlekken, verwijder de graten, hak het visvlees fijn. Pel knoflookteentjes. Verwijder de zaden uit het pepertje. Was de peterselie, droog en verwijder de stelen. Hak de blaadjes fijn met knoflook en het pepertje, meng met de vis en het beslag. Verwarm de frituurolie tot 180°C. Vorm met twee lepeltjes visballetjes en frituur goudbruin. Haal uit het vet en leg op keukenpapier. Dien op en garneer met een kwartje citroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content