Accademia

2462217

© Jean-Pierre Gabriël Voor een taart van 800 g:

Accademia
© Jean-Pierre Gabriël

Voor een taart van 800 g:

250 g poedersuiker

150 g boter, zacht gemaakt

2 hele eieren (van 60 g)

1 eigeel

60 g verse melk

20 g gesuikerde geconcentreerde melk

30 g vruchtvlees van citroen

1 snuifje zout

120 g patisseriebloem

60 g amandelpoeder

8 g bakpoeder

25 g limoncello (of andere citroenlikeur)

1 à 2 zestes van geraspte citroen

1 vanillestokje, in tweeën gespleten en uitgeschraapt

Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenrobot (of mixer). Mix tot u een homogene pasta verkrijgt, maar niet langer anders wordt de cake te compact. Laat enkele minuten rusten.

Beboter een tulbandvorm, bestrooi met bloem (gebruik geen maizena maar meel van hard graan of voor polenta) en vul met het deeg. Bak 45 à 50 minuten in een heteluchtoven op 170 à 175°C.

Ontvorm op vetvrij papier. Bestrooi voor het opdienen royaal met poedersuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content