Accademia
© Jean-Pierre Gabriël Voor een taart van 800 g:
Voor een taart van 800 g:
250 g poedersuiker
150 g boter, zacht gemaakt
2 hele eieren (van 60 g)
1 eigeel
60 g verse melk
20 g gesuikerde geconcentreerde melk
30 g vruchtvlees van citroen
1 snuifje zout
120 g patisseriebloem
60 g amandelpoeder
8 g bakpoeder
25 g limoncello (of andere citroenlikeur)
1 à 2 zestes van geraspte citroen
1 vanillestokje, in tweeën gespleten en uitgeschraapt
Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenrobot (of mixer). Mix tot u een homogene pasta verkrijgt, maar niet langer anders wordt de cake te compact. Laat enkele minuten rusten.
Beboter een tulbandvorm, bestrooi met bloem (gebruik geen maizena maar meel van hard graan of voor polenta) en vul met het deeg. Bak 45 à 50 minuten in een heteluchtoven op 170 à 175°C.
Ontvorm op vetvrij papier. Bestrooi voor het opdienen royaal met poedersuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier