Aardappelen op z’n Zuid-Belgisch

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Difficulty

Makkelijk en verrassend van smaak. Er wordt koffie gebruikt. Die is niet te proeven, maar geeft dit gerecht wel een heel bijzondere smaak.

Bijgerecht voor 4 personen

500 g aardappelen in blokjes

2 grote uien

200 g bacon in stukjes

1 handje basilicumblaadjes (vers of uit diepvries)

1 koffiekopje verse koffie

3 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiding

1. Kook de aardappelen in 25 minuten gaar met een beetje zout.

2. Bak de bacon uit in een andere pan, bak de uiringen mee en giet daarna het eventuele overtollige vet af. Voeg dit mengsel, de olijfolie, de basilicum en de koffie toe aan de aardappels en meng het geheel goed tot een smeuïg geheel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content