Ingrediënten

  • 6 plakjes Coeur d'Ardenne
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 blaadjes salie
  • 1 kg aardappelen van goede kwaliteit (Corne de gatte, CharlotteÂ...)
  • 1 dl verse room
  • 12 kappertjes (liefst gezouten)

Verwarm de oven (180°C). Was de (bij voorkeur nieuwe) aardappelen in de schil, droog ze af en snij ze in schijfjes van 6-8 mm dik. Schik ze in een ovenschaal (bij voorkeur in porselein). Snij de ham in reepjes van 1,5 tot 2 cm.

Verdeel de ham tussen de aardappelschijfjes. Overgiet eerst met de olie, daarna met de room. Schik de salieblaadjes en de kappertjes erbovenop en dek af met aluminiumfolie. Zet het gerecht 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of er tijdens het garen niets aanbakt.

Verwijder na 20 minuten de aluminiumfolie en laat nog 10-15 minuten garen tot de aardappelen goudbruin zijn.

Verwarm de oven (180°C). Was de (bij voorkeur nieuwe) aardappelen in de schil, droog ze af en snij ze in schijfjes van 6-8 mm dik. Schik ze in een ovenschaal (bij voorkeur in porselein). Snij de ham in reepjes van 1,5 tot 2 cm. Verdeel de ham tussen de aardappelschijfjes. Overgiet eerst met de olie, daarna met de room. Schik de salieblaadjes en de kappertjes erbovenop en dek af met aluminiumfolie. Zet het gerecht 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of er tijdens het garen niets aanbakt. Verwijder na 20 minuten de aluminiumfolie en laat nog 10-15 minuten garen tot de aardappelen goudbruin zijn.