Het culinaire evenement, georganiseerd door Karikol, staat in teken van slow food. De bedoeling is een ander gezicht van een hoofdstad te tonen, rijk aan culinair erfgoed en artisanale tradities. 54 kleine en grote restaurants, healthfood-zaken en traiteurs zullen hun aanbod aanpassen, de principes van slow food promoten en menu's bereiden met lekkere, milieuvriendelijke, eerlijke en plaatselijke ingrediënten.

Activiteiten die de week vormgeven zijn onder meer: smaakwandelingen met haltes aan ateliers en kennismakingen met ambachtslieden, discussies en debat over bijvoorbeeld stedelijke bijenteelt, lessen biotuinieren, picknick in het park en een colloquium voor wie belangstelling heeft voor de opkomst van duurzame voeding.

DB/PvD

Het culinaire evenement, georganiseerd door Karikol, staat in teken van slow food. De bedoeling is een ander gezicht van een hoofdstad te tonen, rijk aan culinair erfgoed en artisanale tradities. 54 kleine en grote restaurants, healthfood-zaken en traiteurs zullen hun aanbod aanpassen, de principes van slow food promoten en menu's bereiden met lekkere, milieuvriendelijke, eerlijke en plaatselijke ingrediënten. Activiteiten die de week vormgeven zijn onder meer: smaakwandelingen met haltes aan ateliers en kennismakingen met ambachtslieden, discussies en debat over bijvoorbeeld stedelijke bijenteelt, lessen biotuinieren, picknick in het park en een colloquium voor wie belangstelling heeft voor de opkomst van duurzame voeding.DB/PvD