Peter Asaert wint Belgische finale Bocuse d’Or

De Gentse topchef Peter Asaert heeft de selectieproeven tijdens Horeca Life gewonnen en mag nu naar de Europese finale van de Bocuse d’Or, de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld.

België stuurt Peter Asaert naar de Europese finale van de Bocuse d’Or. De 39-jarige chef van Kasteel Viteux (in het oos-Vlaamse De Pinte) heeft tijdens de vakbeurs Horeca Life de Belgische finale van de Bocuse d’Or’ gewonnen en mag nu ons land vertegenwoordigen tijdens de Europese eindstrijd van de meest prestigieuze gastronomische wedstrijd ter wereld.

Tijdens de selectieproeven op Horeca Life, de gerenommeerde vakbeurs in de Brusselse Expo, deed hij beter dan Xavier Bernes van The Hotel (Brussel), Stephan Grulois van restaurant Maxens (Saint Symphorien) en Kenny Bernaerts van Studio Bern (Brussel). De kandidaat moest twee gerechten presenteren: één op basis van vis (schol en grijze garnalen) en één op basis van vlees (stukjes Belgisch varkensvlees).

‘We hebben drie maanden hard gewerkt om deze twee recepten uit te werken. We gaan met het team alles in het werk stellen om klaar te zijn voor Stockholm’, aldus Asaert. De jury, met Peter Goossens, werd tijdens de finale voorgezeten door de kruin van de Belgische restaurantwereld. ‘Asaert onderscheidde zich door zijn ‘zuivere en heldere presentatie en vooral de smaak van zijn gerechten’, aldus de driesterrenchef van Hof van Cleve.

De 40-jarige Gentenaar, die afstudeerde aan de bekende Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, is niet de eerste de beste. Hij schopte het al eerder tot onder andere Beste Vlaamse Keukenchef (2002), laureaat van Prosper Montagné (2010), Viskok van het Jaar (2010) en Meesterkok van België.

Niels Dedien, van Spermalie in Brugge, won de titel van Beste Commis. Hij mag Asaert vergezellen op de Europese finale Bocuse d’Or in Stockholm mei 2014 en – bij kwalificatie – op de wereldfinale te Lyon in januari 2015. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content