Osteria Bolognese (Elsene): Authentieke Bolognese keuken

© Michel Vaerewijck

In het karakteristieke eethuisje Osteria Bolognese, in Elsene, is alles wat op tafel komt genereus. En lekker.

De Bolognese keuken kennen wij dankzij spaghetti bolognese. Er komt echter meer lekkers uit de stad en de provincie aan de voet van de Apennijnen: ga maar eens proeven in de ontwapenend eenvoudige Osteria Bolognese.

Het karakteristieke eethuisje is een idee van de jonge, bebaarde Giacomo Toschi en zijn broer die bij de Europese Gemeenschap werkt en voor de financiën zorgde. Osteria Bolognese heeft dertig stoelen in een kleine ruimte en hoewel het comfort beperkt is, is het er vechten voor een tafeltje.

Bij de deur staat een vitrinekast vol kazen en vleeswaren, die worden gebruikt voor de tagliere. Naar Bolognees gebruik begint de maaltijd steevast met een plank vol charcuterie, zoals mortadella, salumi rosa, strolghino, ciccioli en coppa. Daar komen lokale kazen bij, gepaneerde en gebakken groenten en in de frituur gesouffleerd crescentinabrood.

De Bolognese keuken is een voedzame keuken, waarbij pastabereidingen horen met gevulde sauzen. Ook die zijn authentiek. Ze worden bereid en opgediend door vriendelijke jonge mensen met een missie.

Tagliatelle al ragù van vlees (12 euro), tortellini in brodo of met vlees en Parmezaanse kaas gevulde pasta in kippenbouillon (15 euro), gramigna of dikke krulspaghetti met saus op basis van witte worst (13 euro), tortelloni ricotta (15 euro): alles wat op tafel komt is genereus, zowel wat betreft de portie als wat betreft de smaak.

Neem daar een flesje Gaggioli La Francia Rosso Riserva (24 euro) bij uit de streek bij en het geluk is compleet. Voor wie nog honger heeft, is er tiramisu van de bovenste plank (5 euro). De keuken van Bologna is geen dieetkeuken, maar wel lekker! (PvD)

Keuken 7
Comfort 6
Bediening 7
Prijs/kwaliteit 8

Osteria Bolognese, Vredestraat 49, 1050 Elsene, 02 608 51 54. Zondag, zaterdagmiddag en in de maand augustus gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content