Onderscheiding voor Filip Verheyden

Het wijnvakblad Vino! Magazine heeft Filip Verheyden verkozen tot Belgian Wine Personality of the Year.

Het wijnvakblad Vino! Magazine heeft Filip Verheyden verkozen tot Belgian Wine Personality of the Year. Tachtig wijnkenners – journalisten, sommeliers, wijnimporteurs en handelaars – en de lezers van Vino! kozen de samensteller van het tijdschrift TONG uit vier genomineerden. De onderscheiding wordt toegekend op basis van de verwezenlijkingen gedurende het afgelopen jaar.

Filip Verheyden volgde na zijn studies Germaanse filologie een opleiding als kok en raakte bekend als de auteur van “De Basis”, “Het Product” en “Het Gerecht”. Van deze trilogie werden luidens een mededeling wereldwijd meer dan 260.000 exemplaren verkocht. In 2009 pakte hij met een ongewoon wijntijdschrift uit: TONG. Het Engelstalige blad verschijnt vier keer per jaar en zonder advertenties. Bovendien heeft het slechts één onderwerp per nummer, dat door specialisten en wetenschappers wordt uitgebeend.

Volgens The Wall Street Journal is het een voordeel dat TONG door een Belg wordt samengesteld. “Aangezien ze geen eigen wijnindustrie te verdedigen hebben, appreciëren de Belgen, anders dan de Fransen, wijnen van over de hele wereld.” De Britse wijnjournaliste en Financial Times-columniste Jancis Robinson schreef: “TONG is de belangrijkste Belgische bijdrage tot de wijnwereld”.

Belga/D.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content