Nieuwe Italiaanse brasserie op het Eilandje

© Dieter Vyvey

De Antwerpse broers Blits openen in de trendy Antwerpse wijk hun derde restaurant Capriani.

In 2012 opende La Brasseria een eerste vestiging in Edegem. Twee jaar later zitten Avi en Shaly Blits al aan hun derde restaurant. Deze keer eentje in de trendy wijk van de Scheldestad: aan het Bonapartedok op het Eilandje. Ook hier vind je enkel Italiaanse gerechten in het bord.

Er staat geen limiet op de uitbreidingsdrang van de Antwerpse broers met Joodse roots. Na het eerste restaurant Capriani aan het Edegemse gemeenteplein, volgde snel een tweede zaak op de Grote Markt van Turnhout. Het Blits-avontuur krijgt nu een nieuw hoofdstuk met een restaurant waar je tafelt met zicht op het MAS. En in het voorjaar van 2015 volgen nog twee Capriani restaurants: een vestiging aan de grote markt in Lier, en een splinternieuwe zaak aan de oever van Battenbroek in Mechelen: Capriani Lakeside.

Het concept in de restaurants blijft onveranderd: op het menu prijken smakelijke gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken die je consumeert in een familiale sfeer. Van ovengebakken pizza’s en carpaccio recht uit de laars van Europa, tot verschillende pasta’s of een mediterraans stukje vlees of vis. Ook het personeel kleurt groen-wit-rood: van de chef-kok tot de barman en de garçons. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content