Nieuwe Antwerpse bieren: Blonde Stoot en Stout Mokke

© gf

Antwerpen is twee bieren rijker: Blonde Stoot en Stout Mokke, uitgebracht door huisbrouwer Bieren Cabardouche.

De Antwerpse huisbrouwer Bieren Cabardouche heeft twee nieuwe bieren aan haar gamma toegevoegd: Blonde Stoot en Stout Mokke. Vanaf donderdag 16 april zijn ze tijdelijk te verkrijgen en te proeven in hun nieuwe pop-upshop Olala in de Statiestraat in Berchem.

Aan ludieke namen geen gebrek ten huize Cabardouche, de omschrijving van de bieren zijn navenant. Blonde Stoot, een blond bier met een fruitige smaak en lichtbittere afdronk, heeft volgens de brouwers ook toetsen van ananas, limoengras en citrus. ‘Het doet denken aan het immer goedgezinde blondje waar iedereen vrolijk van wordt op een zomerse avond’, aldus het persbericht.

Stout Mokke is daarentegen die mysterieuze griet van aan de toog, waar je veel te lang bij blijft plakken omdat ze zo anders is dan al de anderen.’ Het bier heeft een rokerige mokkageur, een romige smaak met toetsen van bittere chocola en een lange nasmaak.

Met hun nieuwe creaties willen de vijf jonge gepassioneerden van Bieren Cabardouche het bloeiende Antwerpse brouwerijverleden nieuw leven inblazen.

Olala, waar de bieren in de etalage liggen, is de samenwerking van Bieren Cabardouche, Bieren van Begeerte en Bitterzoet Chocolade. De kaart vermeldt er ook chocolade op maat van de speciale bieren, koffie of chocomelk. Wie wil, kan er ook tasting en workshops volgen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content