‘Nieuw’ restaurant Table d’Amis opent op 25 februari in hartje Kortrijk

Table d'Amis © Facebook/Table d'Amis

Het Kortrijkse sterrenrestaurant Table d’Amis verhuist op 25 februari naar de Oude Dekenij in het centrum van de stad. De eerste verdieping van het gerenoveerde pand krijgt een gastro-pub.

Table d’Amis, het toprestaurant van Matthieu Beudaert en zijn vrouw Sofie Delbeke, verhuist eind februari 2015 met potten en pannen naar de Oude Dekenij in het centrum van Kortrijk. De make-over van het pand is intussen van start gegaan. ‘Het interieur zal er anders uitzien, maar met dezelfde spirit van Table d’Amis’, zegt Beudaert aan KnackWeekend.be. De verhuis gaat gepaard met grote wegwerkzaamheden op Walle, de straat waar het restaurant nu gelegen is. Die zal in 2015 lange tijd opengebroken wegens vernieuwing van het wegdek.

Gastro-pub

Op 25 februari begint dus een nieuw hoofdstuk voor de topchef, deze keer in het hart van de stad. Het nieuwe gastronomische eetadres krijgt later op het jaar ook een Vlaamse versie van de gastro-pub op de eerste verdieping. Hier krijg je lekkere Vlaamse kost voorgeschoteld of bestel je gewoon iets om te drinken, naar het voorbeeld van de soortgelijke bistro-café’s die in de Britse cultuur helemaal ingeburgerd zijn.

'Nieuw' restaurant Table d'Amis opent op 25 februari in hartje Kortrijk
© Table d’amis

De huidige Table d’Amis, ondergebracht in een oude herberg van 1892 aan de rand van de stad, sluit op zondagmiddag 15 februari definitief de deuren. De locatie zal nadien tijdelijk verhuurd worden voor recepties of bedrijfsfeesten, in afwachting van een nieuw project.

‘De nieuwe plannen zijn er al, maar ze moeten nog uitgewerkt worden’, aldus de chef-kok.

Topkok

Matthieu Beudaert, kunsthistoricus van opleiding en in een vorig leven nog aan de slag in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, opende in 2009 zijn eigen restaurant. In korte tijd ontwikkelde hij zich tot een van de meest getalenteerde topkoks in onze contreien. Hij kookt met verstand en met gevoeligheid: zijn gerechten zijn modern, puur en evenwichtig. 2012 was een topjaar: Beudaert werd hij bekroond met de titel van Jonge Chef van het Jaar, kort daarna kreeg zijn zaak een eerste Michelinster. Vorig jaar werd Table d’Amis uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Vlaanderen. (DB)

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content