Nieuw label voor duurzaam Belgisch rundsvlees gelanceerd

‘Pré de chez nous’, het nieuwe label voor duurzaam Belgisch rundvlees werd maandag voorgesteld in het Waalse Fernelmont, bij Namen. Het nieuwe duurzaamheidslabel kwam tot stand door een brede samenwerking tussen verschillende spelers in de vleesindustrie, namelijk meester-grossier Bernard Gotta, vleesversnijder Viande de Liège, veehandelaar Sobemax en veevoederproducent Dumoulin.

Het label zal ‘lokaal, duurzaam en lekker’ rundsvlees aanduiden. Producten met dit label – ‘gemaakt voor Belgen, door Belgen’ – worden exclusief bij de Belgische ambachtelijke slager verkocht.

De runderen krijgen plantaardig voeder met een hoog omega-3 gehalte uit geëxtrudeerd lijnzaad, dat de methaanuitstoot tijdens de spijsvertering tot 30 procent vermindert. Bovendien krijgen veehouders ook een hogere prijs voor het vlees en is er extra aandacht voor het welzijn van de dieren. Zo wordt er bijvoorbeeld meer ruimte, licht en ventilatie voorzien.

Daarnaast beperkt deze korte keten de CO2-uitstoot die anders wordt veroorzaakt door het transport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content