Nieuw driesterrenrestaurant in Frankrijk

Gilles Goujon is de jongste nieuwkomer in de galerij van driesterrenrestaurants in Frankrijk.

In Frankrijk is de fijne kunst van het koken met regionale producten erg in trek. Gilles Goujon, wiens keuken het ritme van de jaargetijden volgt, is de jongste nieuwkomer in het
galerijtje van driesterrenrestaurants in Frankrijk. Zijn restaurant “L’Auberge du Vieux Puits” ligt in een dorp in de buurt van Narbonne in Zuid-Frankrijk. Volgens de in Parijs bekendgemaakte lijst van de rode Michelingids (op maandag 1 maart gepubliceerd) beschikt Frankrijk nu over 26 driesterrenrestaurants. België heeft er twee (Hof van Cleve in Kruishoutem en De Karmeliet in Brugge).

Tien Franse restaurants hebben een tweede ster verdiend (op 77 in totaal) en zevenenveertig restaurants hebben een eerste ster gekregen (op 455 in totaal). Michelin stelt bovendien meer dan 100 restaurants als “Bib gourmand” voor, waar voor een goede keuken vergelijkingsgewijs minder betaald moet worden: 29 euro voor een menu (35 euro in Parijs). Na de aangekondigde terugtocht van topkok Marc Veyrat heeft diens restaurant bij Annecy zijn derde ster verloren.

Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content