Eten smaakt altijd beter met metalen bestek in plaats van plastieken wegwerpvarianten. In het geval van afhaalvoedsel of restaurants waar het ongelooflijk snel moet gaan, is metalen bestek helaas geen optie.

Het Indische bedrijf Bakey's heeft gelukkig de oplossing bedacht voor plastieken wegwerplepels. Dat was broodnodig, want in Indië worden ieder jaar zo'n 120 miljard plastieken lepels weggegooid. Aangezien plastiek heel erg slecht is voor het milieu en onze gezondheid, gaat het bedrijf deze verspilling te lijf met eetbare lepels, die bovendien drie jaar kunnen bewaard worden in de kast.

Nog niet helemaal overtuigd van het groteske karakter van plastieken bestek? Greenpeace legt het je haarfijn uit:

(LP)

Eten smaakt altijd beter met metalen bestek in plaats van plastieken wegwerpvarianten. In het geval van afhaalvoedsel of restaurants waar het ongelooflijk snel moet gaan, is metalen bestek helaas geen optie. Het Indische bedrijf Bakey's heeft gelukkig de oplossing bedacht voor plastieken wegwerplepels. Dat was broodnodig, want in Indië worden ieder jaar zo'n 120 miljard plastieken lepels weggegooid. Aangezien plastiek heel erg slecht is voor het milieu en onze gezondheid, gaat het bedrijf deze verspilling te lijf met eetbare lepels, die bovendien drie jaar kunnen bewaard worden in de kast. Nog niet helemaal overtuigd van het groteske karakter van plastieken bestek? Greenpeace legt het je haarfijn uit: (LP)