Om kosten te besparen heeft Sara Lee, het voormalige moederbedrijf van Douwe Egberts (DE), de Senseo-koffie jarenlang bewust slapper gemaakt. In plaats van 7,5 gram, zat in elke pad slechts 7 gram koffie. Dat vertelt de bestuursvoorzitter van DE, Michiel Herkemij, in De Volkskrant.

Herkemij noemt het voorval als voorbeeld van de verwaarlozing die DE onder het Amerikaanse Sara Lee ten deel viel. "Die koffie hebben wij er meteen weer bij gedaan", zegt hij. De bezuiniging ging niet ongemerkt voorbij. Op consumentensites werd al jaren geklaagd over de slappe smaak van de DE-pads. (Belga/RDM)

Om kosten te besparen heeft Sara Lee, het voormalige moederbedrijf van Douwe Egberts (DE), de Senseo-koffie jarenlang bewust slapper gemaakt. In plaats van 7,5 gram, zat in elke pad slechts 7 gram koffie. Dat vertelt de bestuursvoorzitter van DE, Michiel Herkemij, in De Volkskrant. Herkemij noemt het voorval als voorbeeld van de verwaarlozing die DE onder het Amerikaanse Sara Lee ten deel viel. "Die koffie hebben wij er meteen weer bij gedaan", zegt hij. De bezuiniging ging niet ongemerkt voorbij. Op consumentensites werd al jaren geklaagd over de slappe smaak van de DE-pads. (Belga/RDM)