Restaurant Vrijmoed: Vlaanderenstraat 22, 9000 Gent. 09 279 99 77.

Kanaal Z is gestart met de zesde uitgave van het culinaire programma Masterclass. In deze nieuwe reeks komen vijf jonge, getalenteerde koks naar de kookstudio. Zij ontvangen elk een gast die hun na aan het hart ligt. Ianka Fleerackers verzorgt opnieuw de presentatie. Michaël Vrijmoed mag de spits afbijten.

Michaël kreeg de basis van de keuken mee van Guy Van Cauteren van 't Laurierblad, een ambachtsman voor wie hij veel respect heeft. Hij werkte daarna acht jaar in Hof van Cleve. Op 1 maart van dit jaar opende hij in Gent in het vroegere restaurant l'Odieux zijn eigen restaurant, Vrijmoed. Michaël hanteert een kookstijl waarin het hoofdproduct centraal staat. Toevoegingen mogen alleen wanneer er een meerwaarde wordt gecreëerd. Voor de uitzendingen van Masterclass creëerde hij twee gerechten: een bereiding met steenbolk, een miskende kabeljauwachtige vis, en een winterse salade met Brugse Blonde en witlof. Tijdens deze aflevering ontvangt hij banketbakker Joost Arijs. Bekijk de aflevering en recepten.

Kanaal Z is gestart met de zesde uitgave van het culinaire programma Masterclass. In deze nieuwe reeks komen vijf jonge, getalenteerde koks naar de kookstudio. Zij ontvangen elk een gast die hun na aan het hart ligt. Ianka Fleerackers verzorgt opnieuw de presentatie. Michaël Vrijmoed mag de spits afbijten. Michaël kreeg de basis van de keuken mee van Guy Van Cauteren van 't Laurierblad, een ambachtsman voor wie hij veel respect heeft. Hij werkte daarna acht jaar in Hof van Cleve. Op 1 maart van dit jaar opende hij in Gent in het vroegere restaurant l'Odieux zijn eigen restaurant, Vrijmoed. Michaël hanteert een kookstijl waarin het hoofdproduct centraal staat. Toevoegingen mogen alleen wanneer er een meerwaarde wordt gecreëerd. Voor de uitzendingen van Masterclass creëerde hij twee gerechten: een bereiding met steenbolk, een miskende kabeljauwachtige vis, en een winterse salade met Brugse Blonde en witlof. Tijdens deze aflevering ontvangt hij banketbakker Joost Arijs. Bekijk de aflevering en recepten.