Martini eert Eddy Merckx met cocktail en exclusieve vermouth

© gf

Martini creëert voor de 70ste verjaardag van Eddy Merckx een exclusieve vermout en een roze cocktail, verwijzend naar zijn vijf overwinningen in de Giro.

Giuseppe Musso, master blender bij Martini, heeft speciaal voor de zeventigste verjaardag van jeugdidool Eddy Merckx een exclusieve vermout op basis van de Nebbiolo-druif uitgebracht. En hij is niet de enige des huizes die onze wielertrots eerde.

Martini eert Eddy Merckx met cocktail en exclusieve vermouth
© gf

Ook Frank Symons, ambassadeur van het drankenmerk – bedacht een speciale cocktail voor De Kannibaal: de Maglia Rosa. Het drankje bevat naast Martini onder meer gin en vlierbloesemlikeur.

De cocktail oogt roos, verwijzend naar de leiderstrui tijdens zijn vijf eindoverwinningen in de Giro d’Italia. De pompelmoeszeste voor de garnituur is een knipoog naar de gelijkaardige spiraaltrofeeën die in zijn prijzenkast staan. Fans van Merckx die de cocktail willen uitproberen, vinden hieronder het recept.

Van de exclusieve vermout werden slechts zes genummerde flessen uitgebracht. Uiteraard werd er eentje overhandigd aan de ex-wielerkampioen. De creaties werden deze week onthuld tijdens de expo Merckx-Ickx in Brussel.

Recept Maglia Rosa

4 cl Martini Rosato

2 cl Bombay Dry Gin

6 cl pompelmoessap

1,5 cl St-Germain vlierbloesemlikeur

3 druppels Peychaud’s Bitters

ijsblokjes

Doe Martini Rosato, Bombay Dry Gin, pompelmoessap, St-Germain en enkele druppels Peychaud’s Bitters in een shaker. Shake krachtig en giet de cocktail door een zeef in een highball-glas (een breed longdrinkglas). Garneer met een zeste van pompelmoes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content