Marc Coucke is MasterChef 2012

Marc Coucke mag zich een jaar lang MasterChef noemen. De Vlaamse ondernemer won de finale van het gelijknamige kookprogramma op Vtm.

Marc Coucke is een begenadigd hobbykok. Dat bewees de CEO van het pharmaceutisch bedrijf Omega Pharma tijdens de grote finale van het kookprogramma Masterchef, waarin moest hij het moest opnemen tegen de acteurs Manou Kersting en Maarten Bosmans.

Onder het toeziend oog van de chefs Wout Bru en Kenny Bernaerts waagden de finalisten zich eerst aan een aperitiefhapje en een bijhorende cocktail waarvoor ze 30 minuten tijd hadden.

Daarna volgde het echte werk: een zelfgekozen driegangenmenu. Marc ging voor langoustines met appel, curry, verse kruiden en een zeste van limoen. Als hoofgerecht schotelde hij duif voor met drie soorten spek, aardappelen, croutons en een mousse van erwten. Manou bereidde als voorgerecht lamsgehakt gerold in kool- en wijnbladeren, fijngesneden kool, zure room en knoflook. Daarop volgde een kabeljauw met venusschelpen, gerookt spek, gevulde aardappelen en wortel. Maarten bracht met zijn voorgerecht een ode aan zijn vrouw met twee variaties van gerookte paling. Als hoofdgerecht serveerde hij ibericovarken met asperges en een picklessaus.

De uiteindelijke winnaar werd gekozen op basis van het dessert. Marc Coucke onderscheidde zich met een stevige gelei die hij in 45 minuten klaarspeelde. Meteen goed voor de titel van MasterChef 2012. ‘Had je me dit twee maanden geleden gezegd, ik had het niet geloofd’, reageerde hij tevreden. ‘Nu ligt er wél een zware druk op mijn schouders: ik mag nooit meer een slecht bordje maken in mijn leven!’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content