Macaronmeester Ladurée strijkt neer in Antwerpen

Wie door de Antwerpse Schuttershofstraat kuierde kon er niet naast kijken; de grote pistachegroene banner van macaronhuis Ladurée waar op te lezen staat dat de vestiging op zoek is naar personeel. Een openingsdatum werd nog niet bekend gemaakt, maar hiermee is alvast duidelijk dat de lekkernij uit Parijs nu ook Antwerpen zal komen veroveren.

De macarons -of bitterkoekjes zo u wil- kennen hun oorsprong in 1930, toen Pierre Desfontaines zijn amandelschuimpjes gevuld met ganache introduceerde bij zijn grootvader, Louis-Ernest Ladurée die sinds 1862 een eigen patisserie in Parijs had. De ronde luchtige koekjes zijn er ondertussen in evenveel smaakvarianten als kleuren en worden door verschillende banketbakkers ter wereld tevoorschijn getoverd.

Toch blijft Ladurée de tempel voor wie zich tegoed wil doen aan macarons; niet alleen omdat ze de eersten waren, maar hun koekjes hebben status gekregen door op te draven in populaire series als Gossip Girl en Glee.

Londen, Genève en Tokyo hadden al een eigen Ladurée vestiging en nu komen de kleurrijke macarons in hun schattige doosjes dus ook naar Antwerpen. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content