Na haar koksopleiding in Koksijde werkte Magalie jarenlang zowel in de zaal als in de keuken, onder meer bij Dôme sur Mer, het zusterrestaurant van sterrenzaak Dôme in Berchem. 'Ik durfde het lang niet aan om mezelf als chef te profileren', vertelt Magalie. 'Er waren veel aanmoedigingen van vrienden en familie nodig voo...

Na haar koksopleiding in Koksijde werkte Magalie jarenlang zowel in de zaal als in de keuken, onder meer bij Dôme sur Mer, het zusterrestaurant van sterrenzaak Dôme in Berchem. 'Ik durfde het lang niet aan om mezelf als chef te profileren', vertelt Magalie. 'Er waren veel aanmoedigingen van vrienden en familie nodig vooraleer ik mijn eigen zaak durfde te starten.' Ossip in Berchem bracht een verfrissend rustige keuken, ontdaan van onnodig spektakel. De verhuizing naar het centrum van de stad en de overschakeling naar een lunchconcept kwam er met het oog op een betere balans tussen werk en privé. 'Een lunchrestaurant is een zegen voor mijn sociaal leven. Alleen op zaterdag is Tapta 's avonds open, dat is voor ons telkens even terug naar de good old days.' De stijl van Tapta omschrijft Magalie als heel natuurlijk. 'Ik hou van een gerecht waarin je elk ingrediënt apart kunt proeven. Goede ingrediënten moeten voor zichzelf spreken en hoeven geen ingewikkelde bereidingen te ondergaan. Toch is onze keuken zeker niet klassiek door de verrassende combinaties. Ik bereid graag lichte gerechten en werk vaak met granen, in plaats van de klassieke aardappel. Onze afspraak bij de start van Tapta was simpel: lekker eten maken. Een premisse waar we volgens mij wel in slagen (lacht).' 'Milan en ik beginnen almaar vaker de gerechten samen te creëren', verduidelijkt Magalie. 'Ook Ive Van Wallendeal die de zaal verzorgt, helpt in de keuken op drukke momenten en wij serveren op onze beurt vaak zelf de borden. Tapta is het resultaat van teamwerk.'