In Luik komt in 2015 wijn op de markt die gemaakt zal worden van wijngaarden op de hellingen van de citadel van de stad, met een gezamenlijke oppervlakte van 10 hectare .

"Luik was tot in de 15de eeuw wijnbouwgrond", weet Fabrice Collignon, die het project opstart. "Vandaag zijn er enkele amateurwijnbouwers, maar niet meer dan dat. Wij hebben de ambitie de zaken professioneel aan te pakken. We willen kwaliteitswijn produceren en een vaste klantenkring uitbouwen."

De initiatiefnemers willen een Luiks publiek veroveren, vooral met droge witte wijn, maar ook met rode wijn en schuimwijn. Er wordt gemikt op 80.000 flessen. De eerste oogst is voor 2014.

Belga/D.B.

In Luik komt in 2015 wijn op de markt die gemaakt zal worden van wijngaarden op de hellingen van de citadel van de stad, met een gezamenlijke oppervlakte van 10 hectare . "Luik was tot in de 15de eeuw wijnbouwgrond", weet Fabrice Collignon, die het project opstart. "Vandaag zijn er enkele amateurwijnbouwers, maar niet meer dan dat. Wij hebben de ambitie de zaken professioneel aan te pakken. We willen kwaliteitswijn produceren en een vaste klantenkring uitbouwen." De initiatiefnemers willen een Luiks publiek veroveren, vooral met droge witte wijn, maar ook met rode wijn en schuimwijn. Er wordt gemikt op 80.000 flessen. De eerste oogst is voor 2014. Belga/D.B.