Linzen met zoet-pikante tomatensaus, rijst, een groene salade en een duo van broccoli
Elke Lahousse
Journalist voor Knack Weekend
Journalist voor Knack Weekend
24-08-2017, 14:20
Bijgewerkt op: 07-06-2024, 17:28
Voor 4 personen (alle ingrediënten in bioversie)
- olijfolie
- 1 tl kokosolie
- 4 uien
- snuifje kaneel
- zout
- 2 blikken linzen
- 2 portobello’s
- 500 g kerstomaten
- 2 of 3 el sojasaus
- 2 el ahornsiroop
- 2 el appelciderazijn
- 1 of 2 kl sweet chilisaus
- verse koriander eetbare bieslookbloemen
- citroen
- 500 gr langkorrelrijst
- zwarte sesamzaadjes
- 1 venkel
- 300 g waterkers
- 300 g jonge spinazie
- 1 broccoli
- 1 romanesco
- 5 el rijst- en kokosmelk
- 1 el azijn
Bereiding
- Snijd de uien in fijne stukjes. Spoel de linzen goed af onder water. Doe de olijf- en kokosolie in een grote pot en voeg er de uien, champignons, kerstomaten en linzen bij.
- Voeg de sojasaus, ahornsiroop, appelciderazijn, een snuifje kaneel en de sweet chilisaus toe. Laat alles vijf à tien minuten sudderen. Werk af met koriander en bieslookbloemen, wat citroensap en zout.
- Kook intussen de rijst klaar en meng er vervolgens wat sesamzaadjes onder.
- Voor de groene salade snijd je de venkel in fijne reepjes. Voeg er de spinazie en waterkers bij. Breng op smaak met olijfolie en zout.
- Voor het duo van broccoli stoom je de broccoli en romanesco gaar in wat rijst- en kokosmelk. Werk af met een eetlepel azijn. Je kunt er ook wat kokosyoghurt met rozijnen en ahornsiroop bij serveren, als dip.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier