Linzen met zoet-pikante tomatensaus, rijst, een groene salade en een duo van broccoli

linzen tomatensaus
Elke Lahousse
Elke Lahousse Journalist voor Knack Weekend
Voor 4 personen (alle ingrediënten in bioversie)
  • olijfolie
  • 1 tl kokosolie
  • 4 uien
  • snuifje kaneel
  • zout
  • 2 blikken linzen
  • 2 portobello’s
  • 500 g kerstomaten
  • 2 of 3 el sojasaus
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 of 2 kl sweet chilisaus
  • verse koriander eetbare bieslookbloemen
  • citroen
  • 500 gr langkorrelrijst
  • zwarte sesamzaadjes
  • 1 venkel
  • 300 g waterkers
  • 300 g jonge spinazie
  • 1 broccoli
  • 1 romanesco
  • 5 el rijst- en kokosmelk
  • 1 el azijn
Bereiding
  1. Snijd de uien in fijne stukjes. Spoel de linzen goed af onder water. Doe de olijf- en kokosolie in een grote pot en voeg er de uien, champignons, kerstomaten en linzen bij.
  2. Voeg de sojasaus, ahornsiroop, appelciderazijn, een snuifje kaneel en de sweet chilisaus toe. Laat alles vijf à tien minuten sudderen. Werk af met koriander en bieslookbloemen, wat citroensap en zout.
  3. Kook intussen de rijst klaar en meng er vervolgens wat sesamzaadjes onder.
  4. Voor de groene salade snijd je de venkel in fijne reepjes. Voeg er de spinazie en waterkers bij. Breng op smaak met olijfolie en zout.
  5. Voor het duo van broccoli stoom je de broccoli en romanesco gaar in wat rijst- en kokosmelk. Werk af met een eetlepel azijn. Je kunt er ook wat kokosyoghurt met rozijnen en ahornsiroop bij serveren, als dip.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content