Volgens insiders is La Cueva de Castilla, gelegen op de hoek van het gemeenteplein van Schaarbeek, het beste Spaanse restaurant van België. De keuken en het decor zijn traditioneel Spaans en de gerechten worden met de grootste zorg bereid. Voor een paella met kip en zeevruchten betaal je 20 euro per persoon. Het wachten wordt beloond met een eersteklaspaella, die wij, voor de eerste keer en met plezier, opaten tot de laatste korrel rijst.

Bij navraag bleek dat kok Javier Arroz Bomba (Garrido Leon, categorie Extra) gebruikt. Eerst worden inktvisjes, ui, paprika en kip in olijfolie gefruit, dan wordt de warmte in de pan geblust met witte wijn en komt de rijst erbij om alles onder te gieten met zelfgetrokken bouillon van gevogelte en schaal- en schelpdieren. De zeevruchten worden afzonderlijk kort gegaard. Het kookvocht uit de schelpen gaat bij de rijst, maar de zeevruchten zelf worden pas op het laatst toegevoegd, zodat ze niet verkookt maar sappig en optimaal van kwaliteit zijn.

Als Javier het vuur uitzet, dekt hij de pan af en laat de paella nog vijf minuten rusten. De rijst zit dan vol smaak en is moelleux, met lichte weerstand tussen de tanden en plakt niet. Op verzoek wordt de socarrat of korst mee opgediend.

Volgens insiders is La Cueva de Castilla, gelegen op de hoek van het gemeenteplein van Schaarbeek, het beste Spaanse restaurant van België. De keuken en het decor zijn traditioneel Spaans en de gerechten worden met de grootste zorg bereid. Voor een paella met kip en zeevruchten betaal je 20 euro per persoon. Het wachten wordt beloond met een eersteklaspaella, die wij, voor de eerste keer en met plezier, opaten tot de laatste korrel rijst. Bij navraag bleek dat kok Javier Arroz Bomba (Garrido Leon, categorie Extra) gebruikt. Eerst worden inktvisjes, ui, paprika en kip in olijfolie gefruit, dan wordt de warmte in de pan geblust met witte wijn en komt de rijst erbij om alles onder te gieten met zelfgetrokken bouillon van gevogelte en schaal- en schelpdieren. De zeevruchten worden afzonderlijk kort gegaard. Het kookvocht uit de schelpen gaat bij de rijst, maar de zeevruchten zelf worden pas op het laatst toegevoegd, zodat ze niet verkookt maar sappig en optimaal van kwaliteit zijn. Als Javier het vuur uitzet, dekt hij de pan af en laat de paella nog vijf minuten rusten. De rijst zit dan vol smaak en is moelleux, met lichte weerstand tussen de tanden en plakt niet. Op verzoek wordt de socarrat of korst mee opgediend.