Voor 4:

1 kropsla

3 el dijonmosterd

3 el rode wijnazijn

2 dl zonnebloemolie

2 fijngehakte sjalotten

1 el fijngesneden bieslook

1 el fijngesneden peterselie

1 el fijngesneden dragon

1 el fijngesneden kervel

peper en zout

Maak de kropsla schoon en trek in grove stukken. Meng de rest van de ingrediënten in een kom en klop tot een vinaigrette. Je kan dit ook in een grote plastic zak doen en dan goed schudden. Giet de vinaigrette over de sla en serveer als bijgerecht, bijvoorbeeld bij gebakken steak of steak tartare.

Tijd: 10'

Moeilijk: 1

Voor 4:1 kropsla3 el dijonmosterd3 el rode wijnazijn2 dl zonnebloemolie2 fijngehakte sjalotten1 el fijngesneden bieslook1 el fijngesneden peterselie1 el fijngesneden dragon1 el fijngesneden kervelpeper en zoutMaak de kropsla schoon en trek in grove stukken. Meng de rest van de ingrediënten in een kom en klop tot een vinaigrette. Je kan dit ook in een grote plastic zak doen en dan goed schudden. Giet de vinaigrette over de sla en serveer als bijgerecht, bijvoorbeeld bij gebakken steak of steak tartare.Tijd: 10'Moeilijk: 1