Kookboeken om te omarmen op No Diet Day

Kookboeken om te omarmen op No Diet Day
Gerecht uit 'The Art of Eating Well' © .

(LP)

Gehakt – Wim Ballieu © .

In het receptenboek 'Gehakt' toont Wim Ballieu hoe je in de keuken creatief omgaat met verschillende soorten gehakt. Meer dan tachtig eenvoudige en vernieuwende recepturen, van fingerfood en de obligate klassiekers tot dampende ovengerechten (zoals de lasagne op z'n Vlaams) en schotels met een internationale touch. Misschien niet zo mager als kippenwit, maar op dagen als deze genieten we extra hard van een gerecht met sappig en goed gekruid gehakt.

The Art of Eating Well – Hemsley + Hemsley © .

De zusjes Hemsley zijn opgegroeid in een huis waar altijd potten op het vuur stonden. Zelf koken met aandacht voor de ingrediënten is voor hen de sleutel tot gezond en lekker eten. Ze vermijden gluten en geraffineerde suikers, maar toveren toch gerechten op tafel om uren van te genieten. Geen dieetkuren in hun boek, wel heerlijke gerechten met boter, beenderbouillon, boekweit en andere old school lekkernijen.

Comfort Food - Jamie Oliver © .

Jamie Oliver is en blijft een van de leukste koks om aan het werk te zien. Zijn manier van koken is intuïtief en ziet er niet moeilijk uit. In zijn laatste kookboek 'Comfort Food' tovert hij gerechten op tafel die troost scheppen. Bij deze gerechten verander je zonder twijfel in Oliver Twist die met puppy-ogen smeekt: 'Please sir, can I have some more?'

Mastering the Art of French Cooking - Julia Child © .

De Amerikaanse kokkin die haar land Frans leerde koken. Niet ongezond overigens (heb je die slanke Parisiennes al eens gezien?), maar wel overheerlijk en zonder dieetregeltjes in het achterhoofd.

Dagelijkse Kost – Jeroen Meus © .

Er gaat niks boven heerlijke dagelijkse kost mét echte boter. De smaak van de Vlaamse keuken voert ons mee naar de gezinsetentjes van weleer en laat ons genieten van een voorgerecht, hoofdgerecht én toetje zonder rare superfoods of gebrek aan smaak.

The Bread Exchange - Malin Elmlid © .

Brood, brood en nog eens brood. Deze Zweedse schone verleent het beste bewijs dat tijdens een goed maal de beste vriendschappen ontstaan. No carbs? Yes carbs!

Gluten is My Bitch - April Peveteaux © .

Wie dacht uit de boot te vallen op No Diet Day omdat hij of zij glutenintolerant is, kan rustig op beide oren slapen. In dit humoristische boek krijg je tal van comfort food recepten voorgeschoteld. Zei daar iemand wortelcake zonder urenlang op de wc te moeten zitten? Ja hoor, April Peveteaux weet wat jullie missen en geeft tips om toch met een gelukzalig gevoel aan tafel te kunnen schuiven.