Dat komt deels door de gigantische en nog steeds groeiende populairteit van de drank. Niet alleen in hippe steden schieten de koffiezaken als paddenstoelen uit de grond, ook de rest van Europa en Azië is in de ban van de vloeibare opkikker.

Ten tweede daalt ook de wereldwijde productie van koffie dit jaar naar schatting met 5 tot 10 %. Dat is dan weer een rechtstreeks gevolg van de incorrecte behandeling van koffieboeren: velen van hen verdienen zo weinig dat ze liever de brui geven aan de sector en hun heil in de stad gaan zoeken.

Bovendien is ook het klimaat de koffieboeren niet gunstig gezind. Weerfenomenen als El Niño en La Niña zorgen voor minder goede omstandigheden, waardoor we de komende maanden met een tekort aan koffie kunnen kampen.

(EK)

Dat komt deels door de gigantische en nog steeds groeiende populairteit van de drank. Niet alleen in hippe steden schieten de koffiezaken als paddenstoelen uit de grond, ook de rest van Europa en Azië is in de ban van de vloeibare opkikker.Ten tweede daalt ook de wereldwijde productie van koffie dit jaar naar schatting met 5 tot 10 %. Dat is dan weer een rechtstreeks gevolg van de incorrecte behandeling van koffieboeren: velen van hen verdienen zo weinig dat ze liever de brui geven aan de sector en hun heil in de stad gaan zoeken. Bovendien is ook het klimaat de koffieboeren niet gunstig gezind. Weerfenomenen als El Niño en La Niña zorgen voor minder goede omstandigheden, waardoor we de komende maanden met een tekort aan koffie kunnen kampen. (EK)