Kobe Desramaults ‘In De Wulf’ niet langer beste restaurant van Europa

Eneko Atxa van restaurant Azurmendi © gf

‘In de Wulf’, vorig jaar nog uitgeroepen tot beste restaurant van Europa door de website Opinionated About Dining, zakt naar de vierde plek in de nieuwe lijst. Eneko Atxa van het Baskische restaurant Azurmendi is voortaan de nummer één.

De Opinionated About Dining-lijst is een zorgvuldig samengesteld overzicht van Europa’s beste restaurants, gebaseerd op de opinie van duizenden foodbloggers en foodies die reizen om te dineren. Vorig jaar eindigde In De Wulf, het sterrenrestaurant van Kobe Desramaults, helemaal bovenaan. Hij liet daarmee het bekende Franse restaurant Troisgros in Roanne (op plaats twee) en het Spaanse Quique Dacosta (op drie) achter zich.

Dit jaar valt het restaurant net buiten de topdrie. In de Wulf blijft Belgiës hoogst vertegenwoordigd restaurant, vóór Hertog Jan (op 21), L’ Air du Temps (26) en Hof van Cleve (44).

Comme Chez Soi (118), Sea Grill (131) en La Paix (142) tuimelen dit jaar uit de Top 100. Bartholomeus (105), De Karmeliet (110), De Jonkman (141), Bouchery (150), Het Gebaar (152), The Jane (167), Table des Amis (176), De Pastorale (183), Bon Bon (185) en Benoit en Bernard Dewitte (189) zijn de andere Belgische topadressen in de Top 200.

De Europese lijst bevat restaurants uit 13 landen met zowel gerenommeerde adressen als onverwachte adresjes die (nog) niet bij een breed publiek bekend zijn.

10 beste restaurants volgens OAD 2015

1 Azurmendi Larrabetzu, Spanje

2 Troisgros Roanne, Frankrijk

3 L’Arpège Parijs, Frankrijk

4 In de Wulf Dranouter, België

5 Restaurant Quique Dacosta Dénia, Spanje

6 Alain Ducasse- Louis XV Monte Carlo, Monaco

7 Diverxo Madrid, Spanje

8 Le Calandre Rubano, Italië

9 Noma Kopenhagen, Denmarken

10 Etxebarri Axpe, Spanje

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content