Joachim Boudens is Beer & Gastronomy Ambassadeur 2013

Topsommelier Joachim Boudens van het Brugse driesterrenrestaurant Hertog Jan is de nieuwe Beer & Gastronomy’ ambassadeur.

Joachim Boudens, sommelier van het befaamde Brugse driesterrenrestaurant Hertog Jan, is de nieuwe ‘Beer & Gastronomy’ ambassadeur. Hij neemt de fakkel over van Jean Blaute die allereerste onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Blaute is bekend van het succesvolle tv-programma ‘Tournée Générale’.

De award wordt uitgeroepen door de prestigieuze Academy van “Het Biergenootschap der Lage Landen” (BGLL) en bekroont een bekende Belgische persoonlijkheid die zich het voorbije jaar onderscheiden heeft door zijn of haar positieve bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie.

Joachim Boudens is samen met chef-kok Gert De Mangeleer de drijvende kracht achter Hertog Jan. Hij heeft veel aandacht voor bier op zijn kaart. Zo koppelt hij kazen steevast aan mooie Belgische bieren.

‘Bier verbreedt het palet aan mogelijkheden voor de sommelier”, zegt Boudens die bijzonder vereerd is met de titel. ‘De eerste keer dat we bier serveerden, zal een jaar of acht geleden zijn: bij een gerecht met hopscheuten hebben we toen een witbier geschonken’, blikt hij terug.

‘Soms kom je bij bier uit omdat je gerecht met geen enkele wijn te combineren valt. Dat is het geval met een kreeftbereiding in boter: de vettigheid vocht met eender welke wijn die we probeerden. In dat gerecht zaten ook verse kersen en zo kwamen we uiteindelijk bij een kriek. Het bleek een perfecte combinatie en de gasten waren er weg van.’

Uiteraard zal Boudens ook in 2013 ons nationaal biererfgoed actief blijven promoten. ‘Eigenlijk doen we dat op dit ogenblik veel te weinig. Bier is een fantastisch product. Heel de wereld benijdt ons om onze diversiteit aan bieren; wij spelen die troef nog altijd veel te weinig uit.’

De Academy die Belgische “Beer & Gastronomy Ambassador” uitroept, wordt voorgezeten door Dirk De Prins. Hij wordt bijgestaan door de bestuursleden van het Biergenootschap der Lagen Landen en Stefaan Coutteneye (chef ’t Hommelhof in Watou), Geert Van Hecke (Karmeliet*** in Brugge), Alain Coninx en Jurgen Ramaekers (Culinaire Ambiance). (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content