Jeroen Meus lanceert eigen foodconcept

TV-kok Jeroen Meus lanceert drie foodboxen met alle verse ingrediënten voor gemakkelijk te bereiden maaltijden.

Jeroen Meus heeft net als zijn collega’s Peter Goossens, Sergio Herman en Gert De Mangeleer eigen kant-en-klare maaltijden op de markt gebracht. De tv-kok is daarvoor een samenwerking met het bedrijf StarMeal aangegaan, maar in tegenstelling tot de creaties van de sterrenchefs zijn het geen maaltijden die je met verpakking en al in in de microgolfoven opwarmt en op het bord legt.

Het zijn foodboxen die alle verse groenten voor een maaltijd bevatten, ‘maar die je in vijf, zes handelingen zelf in de pan moet klaarmaken’, aldus Meus in Het Laatste Nieuws. ‘Aanstoven, saus erover en klaar. Om het plastisch te zeggen: alle shit hebben wij gedaan, de pret is voor de klant.’ Ideaal dus voor mensen die wel (even) de handen willen uitsteken maar geen tijd hebben om uitgebreid te koken.

De drie maaltijden van ‘The Star Meal Story’ liggen in de winkelrekken van warenhuizen en tankstations. ‘Het is inderdaad de eerste keer dat ik met naam en toenaam en een eigen concept naar buiten komt’, zegt hij.

De kok meldt ook dat hij zich met zijn populaire kookprogramma ‘Dagelijkse kost’ drie jaar langer verbindt aan Eén, tot eind 2016. Het exclusiviteitscontract met de openbare omroep ligt al op tafel. Eerstdaags wordt die ook ondertekend. ‘Goed voor nog eens 880 afleveringen, 220 per jaar.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content