In de eerste avocadobar van Europa: ‘Ons idee was bescheiden, maar dat bleek een ferme onderschatting’

© The Avocado Show
Astrid Janssen
Astrid Janssen Medewerker KnackWeekend.be

Sinds vorig weekend heeft Amsterdam er een culinair pronkstuk bij: The Avocado Show. En de bar heeft zijn naam niet gestolen, op de menukaart prijken enkel gerechten met de groene vrucht, een primeur in Europa. ‘De overrompeling van de afgelopen dagen overstijgt alle verwachtingen’ zegt Ron Simpson, een van de drie oprichters.

De naam van jullie bar verklapt het concept. Waarom avocado?

Simpson: “Dat is heel simpel. Wij zijn zelf helemaal weg van avocado. Je kan er zoveel kanten mee uit, het is een erg veelzijdig ingrediënt. Er zijn al meerdere restaurants die voornamelijk één soort gerecht serveren, bijvoorbeeld een hamburgerzaak of truffelrestaurant. Dat wilden wij ook doen, maar dan met avocado’s, want dat bleek nog niet te bestaan.”

Waar komt die immense populariteit volgens jullie vandaan?

Simpson: “Mensen worden steeds bewuster van wat ze in hun lijf jagen. Avocado’s zijn enorm voedzaam, dus de stijgende populariteit lijkt me een logisch gevolg. En het ziet er nog mooi uit ook. Dankzij de felgroene kleur heeft de avocado menig Instagram-account veroverd, en ook Pinterest staat er vol mee.”

Verwachten jullie dan ook internationale interesse?

Simpson: “Het is zelfs geen kwestie meer van verwachtingen. Onze telefoon staat gloeiend rood, we krijgen de ene reserveringsaanvraag na de andere, zowel binnenlandse als buitenlandse. Helaas is het niet mogelijk om bij ons te reserveren. We leven momenteel in een gekkenhuis, maar we vinden het fantastisch.”

En dat na amper vier dagen.

Simpson: “Inderdaad. Door de onverwachte media-aandacht zijn we iets later opengegaan dan we eerst hadden gepland. We wilden genoeg tijd maken om alle vragen te beantwoorden van pers en geïnteresseerden. Maar ons idee was eerder kleinschalig: een bescheiden restaurantje met een vernieuwend concept. Dat bleek uiteindelijk een ferme onderschatting.”

In de eerste avocadobar van Europa: 'Ons idee was bescheiden, maar dat bleek een ferme onderschatting'
© The Avocado Show

Jullie werken samen met Nature’s Pride voor de import van de avocado’s. Een bewuste keuze?

Simpson: “Zeker en vast. Nature’s Pride is een van de grootste importeurs van exotische groeten en fruit in de wereld. Onze avocado’s komen voornamelijk uit Chili en Peru. Het bedrijf staat bekend om zijn duurzaam beleid. Ze werken samen met lokale telers en betalen een eerlijke prijs: fair trade dragen zij hoog in het vaandel. En dat vonden wij heel belangrijk. Vandaar was het voor ons een evidente keuze om met hen in zee te gaan.”

Vrijdag konden enkele geluksvogels jullie voorlopige menukaart proeven. Hoe waren de reacties?

Simpson: “Zeer positief. We hadden via Facebook en onze website een oproep gedaan om onze creaties te komen uitproberen. En dat bleek aan te slaan: we kregen zo’n 12.000 mails van mensen die proefkonijn wilden zijn. Daar hebben we dan 40 winnaars uitgekozen. Dankzij de opmerkingen en suggesties van de proevers hebben we onze menukaart nog beter op punt kunnen stellen. Zo vonden ze bijvoorbeeld sommige porties te klein, of ontbrak er een sausje.

Wat mogen we zoal verwachten op de menukaart?

Simpson: “Je kan bij ons terecht voor een lekker ontbijt of lunch. Het aanbod varieert enorm, van frietjes tot pannenkoeken en smoothies. Onze dadeltaart vind ik persoonlijk een topgerechtje.”

Ook jullie vacatures waren erg begeerd.

Simpson: “We hebben heel wat inzendingen ontvangen van mensen die bij ons wilden werken, en hebben uiteindelijk een leuk team kunnen samenstellen. Het is een mooie mix geworden van zowel Nederlanders als buitenlanders die in Amsterdam wonen. Onze vereisten? Enige werkervaring, en natuurlijk een grote liefde voor de avocado. Iedereen die bij ons werk is dol op de vrucht.”

Kunnen liefhebbers de hele dag door komen genieten van jullie groene creaties?

Simpson: “Voorlopig zijn we open van half 9 tot 17 uur, voor ontbijt of lunch. Wie wil, kan zijn gerechten ook mee naar huis nemen. Wanneer we de opstartfase voorbij zijn, zullen we ook ’s avonds langer openblijven, maar dat is momenteel nog niet aan de orde.”

The Avocado Show

Daniel Stalpertstraat 61, De Pijp in Amsterdam

Open van 8:30 tot 17:00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content