In beeld: Europese chefs koken de ziel uit hun lijf op de Bocuse d’Or
Deze week werd in Boedapest de Europese finale van de gastronomische wedstrijd Bocuse d’Or uitgevochten. Dat levert bijzondere beelden op.
De Bocuse d’Or, de wedstrijd die ook wel eens de Olympischel Spelen van de gastronomie wordt genoemd, kwam deze week tot een voorlopig orgelpunt met de Europese finale. Temperaturen en emoties liepen soms hoog op in Boedapest, en dat levert interessant beeldmateriaal op.
Lees ook: België stoot door naar wereldfinale Bocuse d’Or
Stilte voor de storm
De jury
Voor de start, klaar, af.
Aan de slag!
De Bocuse d’Or heeft wat weg van een drukke duiventil, waarin de chefs toch een opperste concentratie moeten behouden.
Sam Van Houcke tijdens de wedstrijd
Een van de gerechten van Belgische gezant Sam Van Houcke.
Een van de gerechten van Belgische gezant Sam Van Houcke.
Een van de gerechten van Belgische gezant Sam Van Houcke.
De platteau van Belgische gezant Sam Van Houcke.
Supporters
Aan het werk
Alles moet perfect zijn
De Bocuse d’Or: showkoken op hoog niveau
Tijdens het koken worden de chefs ook nog aan een interview onderworpen.
Belgische supporters
De winnende gerechten van Denemarken
De winnende gerechten van Denemarken
De winnende gerechten van Denemarken
De winnende gerechten van Denemarken
De ontlading na de presentatie
Op een wedstrijd als de Bocuse d’Or telt elk detail
Veel bloemen op deze editie van de Bocuse d’Or
De chefs moeten zich concentreren onder het enorme kabaal van supporters en deinende muziek.
Het Belgische team viert haar finaleplaats in de Bocuse d’Or 2023.
Deelnemen is (soms) belanrgijker dan winnen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier