Iers Fish & Chips-restaurant Bia Mara viert Saint Patrick’s Day

© /

Het Ierse restaurant Bia Mara, met vestiging in Brussel en Antwerpen, heeft donderdag enkele aparte gerechten op de kaart, speciaal voor Saint Patrick’s Day. Verfijnde versie van gefrituurde vis, of course.

Natuurlijk is Dublin dé plek bij uitstek om Saint Patrick’s Day te vieren, maar dat wil niet zeggen dat we ons elders moeten inhouden om de bloemetjes buiten te zetten. Integendeel. De Ierse nationale feestdag is uitgegroeid tot een feest dat wereldwijd gevierd wordt, zowel door uitgeweken Ieren als de niet-Ieren.

In Brussel en Antwerpen staan de Ierse Fish ’n Chips-restaurants Bia Mara alvast helemaal in teken van ’s lands verticale driekleur. Voor de gelegenheid zal er de hele maand ‘Guinness & Squid Ink Tempura’ geserveerd worden, ofwel: verse vis in een krokant zwart jasje met Guinness-toets, geserveerd met dezelfde zwarte stout met de beroemde romige kraag. De menukaart krijgt ook een groene input in de vorm van groene bladgroenten en erwtenpuree met verse munt. Cocktails met Ierse whiskey en gelegaliseerde poitin (poteen), én fijne deuntjes moeten voor extra stemming zorgen.

Iers Fish & Chips-restaurant Bia Mara viert Saint Patrick's Day

Bia Mara – Keltisch voor ‘vis en schaaldieren’ – is het duurzame fish & chips-concept van de creatieve Ieren Barry Wallace en Simon Whiteside. De twee settelden zich in Brussel en openden er een tweede restaurant, na hun zaak in Londen. Vijf maanden geleden kreeg ook Antwerpen een Bia Mara.

Hier krijg je een moderne en ecologisch verantwoorde variant van de traditionele fish & chips geserveerd. De duurzame visserij schrijft voor wat er op het menu komt en niet andersom, dat staat centraal in hun filosofie. Voor hun project werken ze samen met NorthSeaChefs. Het repertoire telt intussen 45 fish & chips-creaties (en 25-tal sauzen).

Bia Mara: Maalderijstraat 1, 2000 Antwerpen & Kiekenmarkt 41, 1000 Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content