Hygiëne in toprestaurants niet in orde

© iStockphoto

Geen enkel toprestaurant in Brussel en Vlaanderen kreeg bij zijn meest recente inspectieronde van het federaal voedselagentschap op het vlak van infrastructuur, inrichting en hygiëne een gunstige beoordeling zonder opmerkingen.

Bij een op de vier Vlaamse en Brusselse toprestaurants hebben inspecteurs van het federaal voedselagentschap (FAVV) ernstige opmerkingen over de hygiëne en moeten ze binnen het halfjaar terugkeren voor een herinspectie.

Dat blijkt uit de inspectieverslagen die De Standaard kon inkijken en waarover ook Het Nieuwsblad bericht.

Geen enkel toprestaurant in Brussel en Vlaanderen kreeg bij zijn meest recente inspectieronde van het federaal voedselagentschap (FAVV) op het vlak van infrastructuur, inrichting en hygiëne een gunstige beoordeling zonder opmerkingen.

In één op de vier restaurants luidde het verdict in eerste zit zelfs “niet gunstig” en keerden de inspecteurs ten laatste een halfjaar later terug voor een herinspectie. Dat blijkt uit de meest recente inspectieverslagen van 29 toprestaurants, die De Standaard online publiceert.

Het gaat om de verslagen van inspecties bij restaurants in Brussel en Vlaanderen die twee of drie Michelinsterren hebben of die in de GaultMillau-gids vermeld worden met een score van 17 of hoger.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content