Hubert Gastrobar: nieuwe eetbar van sterrenrestaurant Sans Cravate in Brugge

© /

Voor een ongedwongen lunch of culinair avondje uit in Brugge, kan je voortaan terecht in Hubert Gastrobar, de nieuwe hippe eetbar van de eigenaars van sterrenrestaurant Sans Cravate.

De Brugse sterrenzaak Sans Cravate is opnieuw open, uiteraard als een gastronomisch restaurant maar nu mét een zogenaamde gastrobar, naar het voorbeeld van de Engelse gastropub.

Het eethuis in de Langestraat onderging een volledige facelift – zowel in de keuken als de eetruimte – en kreeg een vernieuwd interieur met natuurlijke elementen. Tegelijkertijd openden chef Henk Van Oudenhove en echtgenote-gastvrouw Veronique Bogaert in het aanpalende pand een nieuwe, hippe eetbar waar eerder ongedwongen en in een losse sfeer kan geluncht of getafeld worden: Hubert Gastrobar. Ideaal voor een snelle hap of een avondje uit.

De eetbar, genoemd naar de man die voordien het huis bewoonde, heeft trendy look met kleurrijke accenten, een lange eettoog als blikvanger en een open keuken met een grote spit in de picture.

Hubert Gastrobar: nieuwe eetbar van sterrenrestaurant Sans Cravate in Brugge

In Sans Cravate staat de rotisserie centraal, in de nieuwe eetbar is dat niet anders. Van Oudenhove, die geldt als een échte meester-spitdraaier, serveert allerhande rotisseriegerechten met explosieve smaken, zowel vlees, als vis en zelfs voorgerechten. Suggesties veranderen er regelmatig. Fijnproevers kunnen er ook de betere hammen, charcuterie, terrines en een uitgebreid gamma kazen degusteren. Hubert Gastrobar liet voor de gelegenheid ook een eigen Hubert-bier brouwen.

De eigenaars spelen zo in op een nieuwe trend in de horeca, naar het voorbeeld van de Engelse gastropub waar in een kroegsfeer verfijnde gerechten geserveerd worden. In de Vlaamse versie worden de bereidingen naar een nog hoger niveau getild. Zo opende collega-sterrenchef Matthieu Beudaert vorig jaar Gust Gastrobar, op de eerste verdieping in het Kortrijkse pand waar Table d’ Amis is ondergebracht. (DB)

Hubert Gastrobar: nieuwe eetbar van sterrenrestaurant Sans Cravate in Brugge

Hubert Gastrobar/Sans Cravate: Langestraat 155 – 159, 8000 Brugge

Tel.: 050 – 64 10 09, open van dinsdag tot en met vrijdag

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content