Hof ten Dormaal bouwt nieuwe brouwerij met steun van crowdfunding

© Getty Images/iStockphoto

Brouwerij Hof ten Dormaal in Tildonk zet op zaterdag 8 oktober de deuren open voor een feestelijke heropening. Na een verwoestende brand kocht het familiebedrijf van André Janssens een nieuwe brouwinstallatie en bottelarij met steun van crowdfunding. Driehonderd Belgische bierliefhebbers brachten 230.000 euro in voor de investering.

De brouwerij in de deelgemeente van Haacht in Vlaams-Brabant ging op 6 januari 2015 in de vlammen op. André Janssens en zijn zonen besloten om de brouwerij en de bottelarij opnieuw op te bouwen. “We hadden een klein half miljoen euro nodig. Zelf investeerden we 200.000 euro”, zegt André Janssens.

Voor het resterende bedrag startte de brouwer een crowdfundingcampagne via Bolero, een onderneming van de KBC-groep. “Driehonderd bierliefhebbers stortten tachtig procent van het aandeel van 1.000 euro en verzamelden zo 230.000 euro. Met dat geld kochten we een nieuwe brouwinstallatie en bottelarij. We konden er zelfs een capaciteitsuitbreiding mee financieren. We produceren nu 5.000 liter per week.”

Onder het label Hof ten Dormaal produceert de brouwerij zestien bieren, waarvan drie in samenwerking met andere brouwers. Een van de eerste brouwsels uit de nieuwe installatie is een limited edition, speciaal gebrouwen voor de investeerders van de crowdfundingcampagne. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content