Blauw smurfenijs hadden we al, nu ontwikkelde een Britse foodie roomijs dat licht geeft in het donker. En dat alles dankzij de lichtgevende stof die in kwallen terug te vinden is. Wordt het een hype?

Charlie Harry Francis, eigenaar van de excentrieke roomijsproducent 'Lick Me I'm Delicious', schakelde een Chinese wetenschapper in om 'glow in the dark' ijs te ontwikkelen. De stof waarvan ze vertrokken is het lichtgevende proteïne van kwallen. Deze proteïnedeeltjes reageren wanneer ze in contact komen met de tong en worden lichtgevend.

Francis vertelde in een interview met de Britse krant Metro dat het productieproces nog lang niet is afgelopen. Voorlopig kost het nog zo'n 170 euro om aan een bolletje lichtgevend ijs te likken. Het is bovendien nog onduidelijk of de nieuwe roomijssmaak ook veilig is. 'Wel, ik at al van het ijs en voorlopig geef ik zelf nog geen licht', antwoordde de eigenaar met een kwinkslag.

Wie zijn leven niet wil wagen, kan ook de 'brave' versie testen. Daarvoor gebruiken ze de stof 'kinine', te vinden in tonic water. Maar het is niet de eerste keer dat 'Lick Me I'm Delicious' een gekke variatie bedenkt, onder meer chili en lam passeerden al de revue. (AB)

Blauw smurfenijs hadden we al, nu ontwikkelde een Britse foodie roomijs dat licht geeft in het donker. En dat alles dankzij de lichtgevende stof die in kwallen terug te vinden is. Wordt het een hype?Charlie Harry Francis, eigenaar van de excentrieke roomijsproducent 'Lick Me I'm Delicious', schakelde een Chinese wetenschapper in om 'glow in the dark' ijs te ontwikkelen. De stof waarvan ze vertrokken is het lichtgevende proteïne van kwallen. Deze proteïnedeeltjes reageren wanneer ze in contact komen met de tong en worden lichtgevend.Francis vertelde in een interview met de Britse krant Metro dat het productieproces nog lang niet is afgelopen. Voorlopig kost het nog zo'n 170 euro om aan een bolletje lichtgevend ijs te likken. Het is bovendien nog onduidelijk of de nieuwe roomijssmaak ook veilig is. 'Wel, ik at al van het ijs en voorlopig geef ik zelf nog geen licht', antwoordde de eigenaar met een kwinkslag.Wie zijn leven niet wil wagen, kan ook de 'brave' versie testen. Daarvoor gebruiken ze de stof 'kinine', te vinden in tonic water. Maar het is niet de eerste keer dat 'Lick Me I'm Delicious' een gekke variatie bedenkt, onder meer chili en lam passeerden al de revue. (AB)