Foodies ontdekken verschillende facetten van culinaire wereld tijdens ‘Voedingssalon’ in Brussel

© iStock

Van 4 tot 19 oktober opent het Voedingssalon opnieuw haar deuren in Brussels Expo. Op het goedgevulde programma staan ook enkele nieuwigheden, waaronder een culinaire live-wedstrijd.

Van 4 tot 19 oktober opent het Voedingssalon opnieuw haar deuren in Brussels Expo. Op het goedgevulde programma staan ook enkele nieuwigheden, waaronder een culinaire live-wedstrijd.

Het voedingssalon in Brussel is toe aan de 85e editie. Het salon vindt plaats in Brussels Expo en verwelkomt 145.000 culi-adepten die het werk van 250 exposanten gaan bekijken of proeven. Zo kan je tijdens de Food Experience Days (van 8 tot 13 oktober) zelf proeven van het beste wat België te bieden heeft op culinair vlak. Wil je liever zelf aan de slag gaan? Dat kan. Je trekt een keukenschort aan en je kan workshops volgen bij onder meer de Brusselse chef Carlo de Pascale.

Enkele nieuwigheden

Toch weet het festival voor foodies zich steeds te vernieuwen en staan er ook enkele nieuwigheden op het programma. Zo kan je in spanning meegenieten van twee live-kookwedstrijden. Ook de ‘Feel Good Planet’ is nieuw vanaf dit jaar. Het is een soort salonnetje binnen de expo, waar je in alle rust je eten kan laten verteren en rondwandelen tussen de verschillende standen met producten uit de interieurwereld, make-up, juwelen en schoonheidsproducten. Ook leuk: je kan jezelf een nieuw kapsel laten aanmeten op de stand van de kappersschool van Elsene. Met andere woorden: de beurs wil het koken opentrekken naar een bredere lifestyle-ervaring.

Culi-bib

Daarnaast is er ook een culi-bibliotheek waar je kan snuffelen in de vele kookboeken om tot lekkere recepten te komen. En kan je genieten van het Cooking Theatre waar je chefkoks live aan het werk kan zien. Ook een bakkerswedstrijd kan je hier volgen. Met andere woorden: op het voedingssalon verveel je je geen minuut. (LVR)

Meer informatie via: www.voedingssalon.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content