Het internet gonst momenteel van foodies die zich in hun krant of op hun blog negatief uitlaten over de Maggi Aardappelpuree-automaat. De machine levert zij die willen stomend hete poederaardappelpuree met een hele kwak saus.
Maggi is een voedingsmiddelenbedrijf dat naast instantsoep, instantsauzen en kruidenmixen ook aardappelpuree in poeder verkoopt. Aangezien hun soep al in verschillende automaten langs snelwegen te verkrijgen is, leek het hen een logische stap om ook hun aardappelpuree op die manier aan te bieden.

Jammer genoeg laat de machine net dat zien wat je niet wil zien: een enorme straal heet water dat het poeder verandert in een onvaste kwak die in de verste verte niet lijkt op waar wij van houden bij aardappelpuree. Geen dikke, romige massa, geen brokjes aardappel, geen snuifje nootmuskaat, lookboter of peterselie; gewoon een chemische waterachtige substantie die ergens achterin de keel nog wel een beetje aan 'aardappel' zal doen denken.

Allicht omdat men ook bij Maggi snapt dat dit er niet smakelijk uitziet, zelfs niet voor hongerige truchchauffeurs, heb je ook nog de mogelijkheid om je aardappelpuree te verdrinken in een kleverige bruine saus die het geheel beter zou moeten doen smaken.

Een youtubefilmpje van de machine, gemaakt in een 7/11 in Singapore waar de automaat blijkbaar ontzettend populair is, staat al een tijdje online maar wordt nu pas echt opgepikt.

Hoewel de machines momenteel zelfs nog niet gesignaleerd zijn in Amerika (waar ze het niet al te nauw nemen met aanmaakvoeding) is de kans klein dat zulks automaat ooit in een Belgisch tankstation te bedienen zal zijn.

Bekijk hier het filmpje van de automaat in actie. Opgelet: "here comes the gravy!" is een zin die u wellicht nog even zal achtervolgen. Als er ooit een perfect moment was voor "des goûts et des couleurs..." dan is dit het wel. (KS)

Het internet gonst momenteel van foodies die zich in hun krant of op hun blog negatief uitlaten over de Maggi Aardappelpuree-automaat. De machine levert zij die willen stomend hete poederaardappelpuree met een hele kwak saus. Maggi is een voedingsmiddelenbedrijf dat naast instantsoep, instantsauzen en kruidenmixen ook aardappelpuree in poeder verkoopt. Aangezien hun soep al in verschillende automaten langs snelwegen te verkrijgen is, leek het hen een logische stap om ook hun aardappelpuree op die manier aan te bieden. Jammer genoeg laat de machine net dat zien wat je niet wil zien: een enorme straal heet water dat het poeder verandert in een onvaste kwak die in de verste verte niet lijkt op waar wij van houden bij aardappelpuree. Geen dikke, romige massa, geen brokjes aardappel, geen snuifje nootmuskaat, lookboter of peterselie; gewoon een chemische waterachtige substantie die ergens achterin de keel nog wel een beetje aan 'aardappel' zal doen denken. Allicht omdat men ook bij Maggi snapt dat dit er niet smakelijk uitziet, zelfs niet voor hongerige truchchauffeurs, heb je ook nog de mogelijkheid om je aardappelpuree te verdrinken in een kleverige bruine saus die het geheel beter zou moeten doen smaken. Een youtubefilmpje van de machine, gemaakt in een 7/11 in Singapore waar de automaat blijkbaar ontzettend populair is, staat al een tijdje online maar wordt nu pas echt opgepikt. Hoewel de machines momenteel zelfs nog niet gesignaleerd zijn in Amerika (waar ze het niet al te nauw nemen met aanmaakvoeding) is de kans klein dat zulks automaat ooit in een Belgisch tankstation te bedienen zal zijn. Bekijk hier het filmpje van de automaat in actie. Opgelet: "here comes the gravy!" is een zin die u wellicht nog even zal achtervolgen. Als er ooit een perfect moment was voor "des goûts et des couleurs..." dan is dit het wel. (KS)