‘Flandrien Kaas’ verkozen tot beste goudse kaas ter wereld

© gf

De Belgische kaas ‘Flandrien’ is op de Wold Cheese Awards in Londen eerste geëindigd in de categorie ‘gouda, gemaakt na 1 december 2013’.

Flandrien Kaas is in Londen verkozen tot ’s werelds beste kaas in de categorie ‘gouda, gemaakt na 1 december 2013’. De kaas werd pas gelanceerd in mei 2013 door de familiale kaasgroothandel Triporteur uit Wervik , maar kan dus nu al genieten van een hele mooie internationale onderscheiding.

‘Hoewel we pas vorig jaar begonnen met kaas te maken, hebben veel winkeliers en consumenten heel snel de kwaliteit van onze Flandrien Kaas weten te waarderen. Nu krijgen we ook de erkenning van een professionele jury van 250 experten over de hele wereld’, zegt bedrijfsleider Jan Desmet in een persbericht.

De bereiding van de kwaliteitskaas met zachte, ronde smaak wordt geproduceerd naar traditioneel recept en volgens de strengste kwaliteitseisen, waarbij het vakmanschap van de kaasmaker een cruciale rol speelt. De rijping gebeurt in de kaasmakerij van het familiale bedrijf. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content