Berto is het restaurant van de jonge kok David Bertolozzi, met aan zijn zijde An Kint. De mooie, moderne loungebistro, gelegen in het West-Vlaamse Waregem, kreeg in de recente Michelingids een eerste ster. Een mooie en terechte beloning voor vele jaren hard labeur.

Bertolozzi, kok met Italiaanse roots, volgde les aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, werkte in Frankrijk en Italië, kwam terug naar België waar hij aan de slag ging in hoog aangeschreven gastronomische eethuizen als Avenue, Marcus en Hof van Cleve. Alle die culinaire ervaringen en savoir-faire bundelt hij al zeven jaar met succes in zijn eigen restaurant.

Op de menukaart van Berto - een afkorting van de naam van de 34-jarige chef - prijken Frans-Belgische gerechten die het seizoen volgen. Voor Knack Weekend bedacht hij deze vier suggesties.


MENU BERTO

Gekarameliseerd witloof met fazant, boschampignons, knolselderpuree en veenbessen ---------- ---------- Hazenfilet met wintergroentjes, peperkoek, pastinaakcrème, risotto van boschampignons ---------- ---------- Tarwesalade met kreeft, gekonfijte eendemaagjes, granny smith, venkel gemarineerde zalm, crème van avocado ---------- ---------- Lauwe carpaccio van sint-jacobsschelp met karnemelkpuree truffel en crumble van ajuin en spek

Praktische info restaurant
Berto Waregem, Holstraat 32, 8790 Waregem - T: 056 44 30 15 - E: info@berto-waregem.be

Berto is het restaurant van de jonge kok David Bertolozzi, met aan zijn zijde An Kint. De mooie, moderne loungebistro, gelegen in het West-Vlaamse Waregem, kreeg in de recente Michelingids een eerste ster. Een mooie en terechte beloning voor vele jaren hard labeur. Bertolozzi, kok met Italiaanse roots, volgde les aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, werkte in Frankrijk en Italië, kwam terug naar België waar hij aan de slag ging in hoog aangeschreven gastronomische eethuizen als Avenue, Marcus en Hof van Cleve. Alle die culinaire ervaringen en savoir-faire bundelt hij al zeven jaar met succes in zijn eigen restaurant. Op de menukaart van Berto - een afkorting van de naam van de 34-jarige chef - prijken Frans-Belgische gerechten die het seizoen volgen. Voor Knack Weekend bedacht hij deze vier suggesties.MENU BERTOGekarameliseerd witloof met fazant, boschampignons, knolselderpuree en veenbessen ---------- ---------- Hazenfilet met wintergroentjes, peperkoek, pastinaakcrème, risotto van boschampignons ---------- ---------- Tarwesalade met kreeft, gekonfijte eendemaagjes, granny smith, venkel gemarineerde zalm, crème van avocado ---------- ---------- Lauwe carpaccio van sint-jacobsschelp met karnemelkpuree truffel en crumble van ajuin en spek