Eerste finaleticket voor Joyce Van Rijkel

In Lyon kon Joyce Van Rijkel de sterrenchefs overtuigen met de bereiding van twee traditionele Franse gerechten. Meteen goed voor het eerste finaleticket voor De beste hobbykok van Vlaanderen.

Gisteren ging Joyce Van Rijkel (31), aankoopbediende en moeder van twee, aan de haal met het eerste ticket voor de finale van De beste hobbykok van Vlaanderen. In Lyon kon ze de sterrenchefs overtuigen van haar kookkunsten met de bereiding van twee traditionele Franse gerechten. Toen we elkaar enkele weken geleden spraken, rekende u zich niet bij de kanshebbers voor de overwinning. Denkt u daar nog altijd zo over?

Joyce Van Rijkel: Ondertussen schat ik mijn kansen fifty-fifty in. We zijn allemaal aan elkaar gewaagd. Wie mijn tegenstander in de finale ook zal zijn, het wordt een spannende strijd. Ik denk dat de beslissing zal afhangen van de vorm van de dag. Of wie het beste zijn zenuwen in bedwang kan houden.

Het parcours naar de finale verliep niet zonder slag of stoot.

Toen ik mijn ticket voor de halve finale opnieuw verloor na de proef met de desserts, heb ik wel even een dipje gehad. Ik dacht dat mijn kansen verkeken waren. Gelukkig heb ik me snel herpakt. Ik was al zover geraakt en was niet van plan dat zomaar op te geven. Bovendien hebben de chefs tegen me gezegd dat ik echt kan koken. Daar heb ik veel moed uitgeput. Met mijn menu heb ik laten zien wat ik kan.

Wat wilt u nog graag tonen in de keuken?

Ik ben al heel tevreden met wat ik heb bereikt. Alles wat nu komt is een extraatje. Tijdens de finale wil ik graag tonen wat ik tot nu toe heb geleerd. Dat is vooral verfijning en de presentatie van mijn gerechten.

Wat verwacht u van de finale?

Als de finale lijkt op die van vorig seizoen, vermoed ik dat we een eigen menu moeten samenstellen. Ik zou dan kiezen voor traditionele gerechten: vis als voorgerecht en vlees voor het hoofdgerecht. Zo doe ik het thuis ook en dat vind ik het lekkerste. Maar zoals ik al zei, het wordt een kwestie ven zenuwen. Ik durf wel eens tilt slaan op de allerlaatste moment, wanneer alles moet samenkomen.

Wat vond u tot nu toe de leukste opdracht?

Alle buitenopdrachten, omdat je die niet gauw zelf zou doen. Zonder het programma had ik nooit bloedworst gemaakt of was ik nooit garnalen gaan vissen op zee.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content