Eenvoudige Keuken

Hobbykok Jan Seurinck kookt graag. Hij geeft de voorkeur aan eenvoudige gerechten, zo blijft er nog tijd voor andere dingen. Ontdek zijn drie recepten.

Jan kookt graag en doet dat het liefst op een eenvoudige manier, zodat hij ook nog andere dingen kan doen. Als er mensen komen eten, regelt hij het zo dat hij kan deelnemen aan het gesprek. Hij legt dan iets in de pot dat kan garen terwijl er samen een aperitiefje wordt gedronken.

Omdat Jan en zijn vriendin Veerle een druk bestaan hebben, wordt de bereiding van de maaltijd op een praktische manier geregeld. Jan bladert regelmatig in kookboeken, maar zal nooit een recept klakkeloos overnemen. Hij werkt volgens de inspiratie van het moment.

Vegetariër

Veerle kookt graag uit een kookboek en dan duurt de bereiding meestal langer. Daarom staat hij meestal aan de potten, terwijl zij het huis in orde houdt. Zo zijn de taken verdeeld en gaat het vooruit! De twee zijn al tien jaar vegetariër uit overtuiging.

Om gevarieerd te eten zonder vlees of vis heb je creativiteit nodig. Uit ecologische overwegingen geeft Jan de voorkeur aan seizoenproducten van hier. Maar hij is daar niet onbuigzaam in en het gebeurt dat er een boontje uit Kenia of een sinaasappel uit Spanje op tafel komt. Als ‘groene gelover’ is hij ook niet de fanaat die vleeseters wil bekeren. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat goed is voor hem en de omgeving.

Wijntip: Pleil 2007, Grüner Veltliner, Oostenrijk – 8,99 euro bij Delhaize

De gekozen wijn werd door de wijnspecialist van Delhaize aanbevolen. Het is een Oostenrijkse grüner veltliner met toetsen van witte vruchten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content