Een lauwe pint is grootste frustratie van Belgische bierdrinker

© iStock

Belgen en een frisse pint, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een lauw biertje, daar moeten we absoluut niet van weten. Dat blijkt uit onderzoek.

Op een terras, aan de toog of onder vrienden: Belgen drinken graag hun biertje – dat is niet nieuw -, maar dan wel graag geserveerd volgens de regels van de kunst. Een lauwe pint willen we mijden als de pest, zo blijkt uit een onderzoek.

Onderzoeksbureau iVox en biermerk Maes polsten bij ruim duizend landgenoten hoe ze het gerstenat het liefst voorgeschoteld krijgen. Wat blijkt: de Belg let vooral op de temperatuur van het bier, de hygiëne van het glas en de kraag. In díe volgorde.

Bijna de helft van de bierdrinkende Belgen (45%) stoort zich in grote mate aan een te hoge temperatuur van het bier. De twee andere grote frustraties – bier in een vuil glas en te weinig kraag – worden door respectievelijk 33% en 17% van de ondervraagden op gevloek onthaald.

Hoewel er meer mannen dan vrouwen bier drinken, hanteren ze over het algemeen wel dezelfde criteria. Toch zijn mannen opmerkelijk kritischer over hun pint dan vrouwen. Ze zijn dan ook vaker (67%) geagiteerd om de manier waarop hun bier geserveerd wordt dan vrouwen (47%).

Onder de taalgrens

Het onderzoek toont ook dat de frustratie bij een lauw pint nog toeneemt onder de taalgrens (meer dan de helft). Opvallend is dat demografisch gezien inwoners van de provincie Luik hun pils vaak te warm geserveerd vinden. Zij worden op de voet gevolgd door de provincies Waals-Brabant (61%) en Namen (60%). Van alle Belgen ergeren de Limburgers en Antwerpenaren zich het minst. Zijn drinken ongestoord verder.

Een blik dat weet wanneer het ‘cool’ is

Maes Pils brengt meteen een nieuwigheid uit op de markt. Het wil met de lancering van de ‘Cool Can’ komaf maken met ‘het lauwe pintje’. De inhoud blijft onveranderd, de vernieuwing zit em in het blikje dat uitgerust is met een koud-gevoelige verpakking. De kleur van de speciale inkt die erin verwerkt is, past zich namelijk aan wanneer de temperatuur van het bier daalt. Bij een voldoende gekoelde drinktemperatuur kleurt de inkt blauw en onthult het een ijskoud effect.

Een lauwe pint is grootste frustratie van Belgische bierdrinker
© /

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content