Chef's table

Het eerste seizoen van de Netflix-serie Chef's Table was zo populair dat er al snel andere seizoenen volgden. Elke aflevering staat er een gevierde chef centraal en ontdek je hoe hun weg richting de top gegaan is (doorgaans niet gemakkelijk). Tussen de interessante interviews met de chef, recensenten en partners door, worden er je ook nog eens om de haverklap signature dishes voorgeschoteld waarvan het water je in de mond komt.

Als je deze reeks bingewatchet, ga je ook plezier halen uit de voorspelbaarheid van elke aflevering: alle chefs komen op een bepaald moment een obstakel tegen waardoor ze denken dat hun carrière erop zit. Maar daarna breekt steevast de glorieperiode aan. Begeleid door fantastische beelden, een lyrische soundtrack en passie die ervan af druipt.

Cooked

Chef's Table focust op restaurants, het prachtige en vernuftig gemaakte Cooked eert de 'gewone' huiskeuken. De vierdelige documentaire benadert koken als daad van liefde voor de mensen die je graag ziet. Als dat je al bijna doet smelten, heb je auteur en Cooked-presentator Michael Pollan nog niet bezig gezien.

Cooked heeft alles om dé perfecte serie over eten te zijn: het gaat over het soort voedsel waar je je thuis door voelt en is down to earth (en een pak minder snobistisch dan bijvoorbeeld Chef's Table). Bovendien krijg je nog een pak informatie mee over (de geschiedenis van) eetculturen die je nog niet kende.

The mind of a chef

Over uitheemse eetculturen gesproken: in een show die het midden houdt tussen de gastronomie van Chef's Table en de huiskeuken van Cooked gaat producer en presentator Anthony Bourdain op zoek naar de inspiratiebronnen van internationaal gerenommeerde chefs. Je moet van de man houden, maar wanneer je dat doet, krijg je er wel wat voor terug: kookinspiratie, zin om te reizen en interessante weetjes over verschillende keukens.

De afleveringen gaan over ingrediënten ('alles wat je kan doen met een varken'), landen, beroemde chefs (bekijk de aflevering over Magnus Nilsson!) of culinaire momenten uit zijn eigen leven (zoals die aflevering over zijn jeugdherinneringen).

(EK)

Het eerste seizoen van de Netflix-serie Chef's Table was zo populair dat er al snel andere seizoenen volgden. Elke aflevering staat er een gevierde chef centraal en ontdek je hoe hun weg richting de top gegaan is (doorgaans niet gemakkelijk). Tussen de interessante interviews met de chef, recensenten en partners door, worden er je ook nog eens om de haverklap signature dishes voorgeschoteld waarvan het water je in de mond komt. Als je deze reeks bingewatchet, ga je ook plezier halen uit de voorspelbaarheid van elke aflevering: alle chefs komen op een bepaald moment een obstakel tegen waardoor ze denken dat hun carrière erop zit. Maar daarna breekt steevast de glorieperiode aan. Begeleid door fantastische beelden, een lyrische soundtrack en passie die ervan af druipt. Chef's Table focust op restaurants, het prachtige en vernuftig gemaakte Cooked eert de 'gewone' huiskeuken. De vierdelige documentaire benadert koken als daad van liefde voor de mensen die je graag ziet. Als dat je al bijna doet smelten, heb je auteur en Cooked-presentator Michael Pollan nog niet bezig gezien.Cooked heeft alles om dé perfecte serie over eten te zijn: het gaat over het soort voedsel waar je je thuis door voelt en is down to earth (en een pak minder snobistisch dan bijvoorbeeld Chef's Table). Bovendien krijg je nog een pak informatie mee over (de geschiedenis van) eetculturen die je nog niet kende. Over uitheemse eetculturen gesproken: in een show die het midden houdt tussen de gastronomie van Chef's Table en de huiskeuken van Cooked gaat producer en presentator Anthony Bourdain op zoek naar de inspiratiebronnen van internationaal gerenommeerde chefs. Je moet van de man houden, maar wanneer je dat doet, krijg je er wel wat voor terug: kookinspiratie, zin om te reizen en interessante weetjes over verschillende keukens. De afleveringen gaan over ingrediënten ('alles wat je kan doen met een varken'), landen, beroemde chefs (bekijk de aflevering over Magnus Nilsson!) of culinaire momenten uit zijn eigen leven (zoals die aflevering over zijn jeugdherinneringen). (EK)