Drie gevarieerde recepten met kip

Hobbykok Laurent Goossens laat met drie variaties zien dat kip met rijst helemaal niet banaal hoeft te zijn. Ontdek zijn recepten.

Laurent Goossens, een freelance-accountmanager webtoepassingen, kookt drie à vier keer per week. In de keuken is hij een purist met een brede culturele belangstelling. Als je uitheems kookt moet je volgens hem, uit respect, de authentieke gerechten bereiden. Van fusion kitchen en ‘verbelgischte’ afleidingen moet hij dus niet hebben.

Laurent groeide op in Singapore en maakte er op jonge leeftijd kennis met een rijk palet aan smaken. Aan die periode heeft hij een voorliefde voor de Aziatische keuken overgehouden.

Als er vrienden langskomen, bereidt Laurent gerechten uit het land van hun keuze. Dat kan een Sri Lankaanse curry zijn of witloof op grootmoeders wijze.

Kip heeft hij recentelijk herontdekt. Vroeger kocht hij meestal filet maar eigenlijk is dat het stuk met de minste smaak. Hij ging op zoek naar kwaliteitskippen, die meer kosten maar smakelijker zijn dan batterijkippen. Hij presenteert hier drie smakelijke kipbereidingen met rijst.

Wijntip

De keuze van de wijn gaat naar een krachtige rode Rhônewijn:Vacqueyras 2009, Caves Saint- Pierre Skalli. 9 euro bij Colruyt.
(PvD/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content