Derde editie Krachtvoer draait helemaal rond het varken
Alle Dagen Honger organiseert voor de derde maal Krachtvoer, een buitengewoon festival over eten. Dit jaar proeven we op 18 oktober van alle onderdelen van het varken: zowel met onze smaakpapillen als met onze hersenen.
Krachtvoer staat in teken van varkens tijdens de derde editie. Varkensboeren, designers, chefs, kunstenaars, wetenschappers, politici, slagers en journalisten dompelen de aanwezigen een dag lang onder in alle facetten van het varken.
De organisatoren van Alle Dagen Honger en Villanella stelden zich de volgende vragen: Hoe smaakt vegetarisch varkensvlees? Hoeveel meter worst komt er uit één varken? Welke rol speelt het varken in de schilderkunst? Kan je cocktails maken met reuzel? Zijn krulstaarten en varkenssnuiten ook lekker? Waarom eten we geen beren? Waarom is varkensvlees zo gruwelijk goedkoop? En wat is de toekomst van de varkensboer?
Het voedselfestival heeft ook dit jaar weer een boeiend programma. Aanwezigen krijgen onder meer een grote varkenstalkshow, een live slagerij, veel hot-dogs, vegetarisch varkensvlees, getuigenissen en xl-workshops voorgeschoteld.
Enkele toppers uit het programma p>
Het varken in de schilderkunst
lezing met Eric Rinckhout
Beeldende kunstjournalist Eric Rinckhout neemt je aan de hand van het varken mee op tocht doorheen de Westerse kunstgeschiedenis.
Live slagerij
met Filip Rondou
Slager Filip Rondou uit Leuven gaat de uitdaging aan om tijdens het festival een varken van snuit tot staart uit te benen en op te werken.
Varken in drie gangen
diner met worstenmakers Brandt & Levie
Als afsluiter van KRACHTVOER trakteren Brandt & Levie op een avondlijk eetfestijn. Brandt & Levie, dat zijn Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie – drie jonge worstenmakers uit Amsterdam die vier jaar geleden hun liefde voor worst achterna gingen. Hun missie: op een verantwoorde manier de beste worst maken.
De pan
kookdemo met Nel Schellekens
De Nederlandse kokkin Nel Schellekens staat erop om alle beesten die haar keuken binnen komen volledig op te werken. De gasten van haar restaurant De Gulle Waard moeten dan ook wat moed aan de dag leggen: gefrituurde schijfjes stierenkloten, een volledige varkenskop in de oven en gegrild ossenhart maken de orde van de dag uit. Bovendien hakt Nel met veel plezier mannen in de pan.
(LP)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier