Met de zomer binnen handbereik, is de timing perfect om u in de keuken door zonnige vakantieoorden te laten inspireren. In deze editie van Toprecepten brengen we een ruime waaier aan zuiderse gerechten: van Libanese hummus tot Marokkaanse kiptajine, van Italiaanse pasta's tot een Provençaals stoofpotje, en van een Egyptische sinaasappelsalade tot Poivradeartisjokken op Griekse wijze.

De recepten lezen als een reisverhaal naar mediterrane oorden. De zuiderse keuken lijkt overigens gemaakt om op het terras te serveren, een glas (gekoelde) wijn incluis.

Olijfolie, pittige kruiden en frisse groenten spelen een hoofdrol in deze opmerkelijke keuken. Vaak gezond en licht, hoewel een stevig stoofpotje of een tajine zeker niet in het repertoire mogen ontbreken.

Ook zoetekauwen kunnen hun keuze maken: De millefeuille van baklava en de Beghrir of Marokkaanse flensjes met honing, zien er simpelweg onweerstaanbaar uit.

Met deze toprecepten kunt u rustig thuisblijven en toch boeiende culinaire uitstappen maken. De zon kunnen we niet garanderen, maar met deze Toprecepten rond de zuiderse keuken, zoals steeds overzichtelijk gerangschikt naar bereidingstijd en moeilijkheidsgraad, kan de zomer nooit veraf zijn.

Trui Moerkerke
Hoofdredacteur Knack Weekend

100 Toprecepten - De zuiderse keuken * Gezond en lekker
NU TE KOOP

Met de zomer binnen handbereik, is de timing perfect om u in de keuken door zonnige vakantieoorden te laten inspireren. In deze editie van Toprecepten brengen we een ruime waaier aan zuiderse gerechten: van Libanese hummus tot Marokkaanse kiptajine, van Italiaanse pasta's tot een Provençaals stoofpotje, en van een Egyptische sinaasappelsalade tot Poivradeartisjokken op Griekse wijze. De recepten lezen als een reisverhaal naar mediterrane oorden. De zuiderse keuken lijkt overigens gemaakt om op het terras te serveren, een glas (gekoelde) wijn incluis. Olijfolie, pittige kruiden en frisse groenten spelen een hoofdrol in deze opmerkelijke keuken. Vaak gezond en licht, hoewel een stevig stoofpotje of een tajine zeker niet in het repertoire mogen ontbreken. Ook zoetekauwen kunnen hun keuze maken: De millefeuille van baklava en de Beghrir of Marokkaanse flensjes met honing, zien er simpelweg onweerstaanbaar uit. Met deze toprecepten kunt u rustig thuisblijven en toch boeiende culinaire uitstappen maken. De zon kunnen we niet garanderen, maar met deze Toprecepten rond de zuiderse keuken, zoals steeds overzichtelijk gerangschikt naar bereidingstijd en moeilijkheidsgraad, kan de zomer nooit veraf zijn. Trui Moerkerke Hoofdredacteur Knack Weekend 100 Toprecepten - De zuiderse keuken * Gezond en lekker NU TE KOOP