Culinaria: Feest voor de smaakpapillen

© Culinaria

Op 6 mei gaat de zevende editie van Culinaria van start, het topevenement van de Belgische gastronomie in Tour & Taxis.

De nieuwe editie van Culinaria, het jaarlijkse gastronomische event dat Belgisch talent in de kijker zet en chefs stimuleert om hun grenzen te verleggen, heeft plaats van 6 tot 10 mei in Tour&Taxis in Brussel. Iedere editie wordt afgestemd op de nieuwste culinaire trends. Dat is dit jaar niet anders. Centraal thema dit keer is Het Belgium Effect.

‘De Belgische gastronomie staat in het centrum van wat er in Europa op culinair gebied speelt’, aldus de organisatie in een persbericht. ‘Als in een echte bouillon vermengen zich hier tradities en invloeden uit diverse landen. Dat blijkt onder meer uit het aantal buitenlandse sterrenchefs in België. Deze zevende editie is een eerbetoon aan die multiculturele smeltkroes, die heeft bijgedragen tot de internationale faam van het evenement, en verzamelt de keur van de Belgische en internationale gastronomie voor vijf dagen vol smaakvolle ontdekkingen en heerlijkheden.’

Onder de delegatie aanwezige sterrenchefs en jonge veelbelovende koks noteren we onder meer Gert De Mangeleer (restaurant Hertog Jan), Kobe Desramaults (Restaurant In De Wulf), Dimitri Lysens (Magis), Broes Tavernier (’t Vijfde Seizoen), Bart De Poorter (Pastorale), Axel Colonna-Cesari (Centpourcent), Pierre Marcolini en Lionel Rigolet (Comme Chez Soi). Zij zullen de smaakpapillen prikkelen met een transformatie van onze klassiekers tot nieuwe world food in meerdere gangen. Verder ook gastronomische workshops en een fijnproeversmarkt waar de bezoekers artisanale topproducten kunnen kopen om thuis na te genieten. (DB)

Culinaria, Tour & Taxis Havenlaan 86C, 1000 Brussel. Telkens van 19 tot 23 uur. Vrijdag en zondag ook ’s middags open (respectievelijk 12 tot 16 uur; en 12-17 uur)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content