Culinaire iconen

Het boek Nostalgie aan Zee brengt nostalgische plekken en authentieke restaurants aan onze Belgische kust onder de aandacht.

In het boek Nostalgie aan Zee geven fotografe Diane Hendrikx – een trouwe medewerkster van Knack Weekend – en journaliste Hadewijch Ceulemans een aparte kijk op onze Belgische kust. Van De Panne tot ’t Zoute brengen ze nostalgische plekken en authentieke restaurants naar voren.

Er worden vijftien culinaire iconen in beeld gebracht, huizen die vaak nog door grootvader of vader werden opgestart en waar de ambiance, de recepten en de vakkennis van vroeger worden gekoesterd als waardevolle erfstukken.

Bij de geselecteerde eethuizen treft men gekende etablissementen als Brasserie Bristol (Knokke-Heist), Estaminet de Peerdevisscher (Oostduinkerke), Siphon (Oostkerke, Damme), In de stad Kortrijk (Oostende) of restaurant Oesterput (Blankenberge). De verhalen worden afgewisseld met sfeervolle foto’s en smakelijke recepten.

Nostalgie aan Zee, Uitgeverij Luster, 29,95 euro. ISBN 978 94 6058 0222.

P.v.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content